Zwembad

Ons zwembad, van 10×6 mt en maximaal 1.20m diep, bevindt zich aan de overkant van de camping, in de grote tuin van de boerderij. Alles veilig afgeschermd middels kindveilige hekjes, zodat de kleinsten niet ongezien het water in kunnen. Het zwembad wordt verwarmd middels solarbuizen en heeft een ruim en gezellig, deels overdekt, terras.

Kortom een heerlijke plek om lekker te luieren en de kinderen te zien spelen.
Om het voor iedereen veilig te houden zijn bommetjes en duiken vanaf de kant helaas echt verboden. Uiteraard nemen we geen glaswerk mee binnen het hek van het zwembad.

Zwembad
Zwembad
Zwembad1
Zwembad3
Zwembad
ZwembadZwembad1Zwembad3Zwembad
Salle des Fêtes
Sales Des Fetes2Salle-de-fetes

Naast de ingang van de tuin bevindt zich onze “salle des fêtes”. Hier is de nodige informatie over de omgeving te vinden maar ook diverse spelletjes en wat leesvoer. In de zomer kan je hier ook de mooie etappes van de Tour de France kijken of misschien wel de Olympische Spelen of een groot voetbaltoernooi.

Tuin
Grote TuinTuin

De zeer ruime en gezellige tuin ligt achter de boerderij. Hier bevindt zich ook het zwembad. Er zijn diverse zitjes, er staat een schommel en een speeltoestel en er ligt een jeu de boules baan. Overal in de tuin zijn schaduw- en zon plekken, maar ook rondom het zwembad is er keuze uit een plek in de zon of in de schaduw.

Bakker
Bakker-broodDav

Zes dagen per week komt de bakker uit Confolens ’s morgens rond half 9 langs op de camping. Overdag vul je je wensen voor de volgende ochtend in op de broodlijst. Deze hangt ’s ochtends op het mededelingenbord.

Bij de bakker kan je alleen contant afrekenen.

Parkeren
ParkeerterreinParkeerplaats - Leeg

Bij aankomst en vertrek mag de auto het terrein op. Daarbuiten moet de auto geparkeerd worden op het parkeerterrein. Er zijn bolderkarren om de boodschappen naar de tent of caravan te brengen. Ook met eventuele regen is het rijden met de auto naar de tent of caravan niet toegestaan.

Kampvuur
Kampvuur Kinderen

Midden op het grote veld van de camping is er de mogelijkheid om een kampvuur te maken. Wel zelf hout sprokkelen en altijd een emmer water paraat.

In geval van extreme droogte kan het voorkomen dat het niet is toegestaan om het kampuur aan te steken.

Bar
Bar-gezelligGeniet Bordje

Op het terras bij het zwembad staat een koelkast met wat gekoelde dranken. Wijntje, biertje en fris. Streepje zetten bij je naam zodat we het later kunnen verrekenen.

Ivm blote voeten is het niet gewenst om glaswerk mee te nemen binnen de omheining van het zwembad.

Voorzieningen in Confolens (2km.)

Confolens

is een gemeente in het Franse departement Charente (regio Nouvelle-Aquitaine) en telt 2855 inwoners (1999). De oppervlakte van Confolens bedraagt 19,0 km², de bevolkingsdichtheid is 150,3 inwoners per km². Confolens wordt in tweeën gedeeld door de Vienne. Over deze rivier liggen twee bruggen die voor de wederzijdse bereikbaarheid zorgen, waarbij via de oude brug slechts eenrichtingsverkeer is toegestaan.

Supermarkten Confolens

Supermarkten

In het dorp vindt u diverse supermarkten. Intermarche, Lidl