skip to Main Content
Onze maatregelen en de stand van zaken in Frankrijk

Op deze pagina lees je in het kort wat wij in 2020 hebben gedaan om te voldoen aan de richtlijnen zoals die golden tijdens de zomer in Frankrijk.

Ondertussen is het kampeerseizoen ten einde en kijken wij vooruit naar 2021. Zeer binnenkort zullen wij onze gunstige boekings- en annuleringsvoorwaarden hier plaatsen.

Boeken en annuleren in 2021

Hoe werkt het in Frankrijk sinds de grenzen open zijn?

Ondertussen, het is 16 september wanneer ik dit schrijf, zijn overal de zomervakanties afgelopen en is iedereen redelijk goed op de hoogte van wat er, in ons geval, in Frankrijk wel en niet mag en moet (kunnen).

Nog steeds is in alle openbare gesloten ruimtes een mondkapje verplicht. Dat wil dus zeggen dat wanneer je een gebouw binnen gaat “door een deur” dat je dan een mondkapje op moet, zoals winkels, musea en supermarkten. Zorg er dus gewoon voor dat je altijd mondkapjes bij je hebt.

Met regelmaat plaatsen wij foto’s op onze Facebookpagina en dus ook groepsfoto’s. Om opmerkingen en vooroordelen te voorkomen hier nog even de huidige “social distance” regels in Frankrijk :

1) In Frankrijk houd je minimaal 1 meter afstand……….wanneer die persoon niet tot jouw huishouden behoort

2) Je mag met 10 personen aan 1 tafel zitten wanneer alle 10 personen daarmee akkoord gaan. De 1 meter is dan niet noodzakelijk wel gewenst.

3) Kinderen mogen zonder een meter afstand met elkaar spelen en aan tafel zitten.

4) Op campings is er vaak een kampvuur. Ook hier geldt de 1 meter regel, tenzij je onderling akkoord bent over een geringere afstand dan wel dat je tot 1 huishouden behoort en er niet meer dan 10 personen “bij elkaar zitten”.

Voor het allerlaatste nieuws klik je hier

Video's met de gemaakte aanpassingen

Wij hebben 3 korte video’s gemaakt en wel van het zwembad, de table d’hote tafel en het sanitair. Hierop is naar onze mening goed te zien welke maatregelen wij hebben genomen om ieders veiligheid zo goed mogelijk te waarborgen.

Voor meer informatie over de maatregelen, klik op de foto
Camping
kampeerplaats boomgaard
Gites - Kamers
franse-kamer-banner
Zwembad
Een verblijf op de camping

Vanaf maandag 15 juni kan iedereen weer vrij reizen zonder beperkende maatregelen en zonder formulieren. In augustus heeft Macron aangekondigd dat Frankrijk niet meer in een totale lockdown zal gaan, simpelweg omdat ze dat financieel niet trekken.

Wij hebben dit seizoen uiteraard de diverse voorzorgsmaatregelen genomen. Zo is er 1-richting verkeer gemaakt rondom het sanitairgebouw en ook binnen zijn er maatregelen getroffen. Uiteraard blijven wij jullie op de hoogte houden hoe het er volgend jaar aan toe zal gaan qua maatregelen. …….lees verder

In en rondom het sanitairgebouw

Voor de goede orde : deze foto’s zijn gemaakt begin mei. Op de video bovenaan de pagina zien jullie de definitieve versie.

LET OP : In Frankrijk geldt de 1 (één) meter regel en niet 1,5 zoals in Nederland.

Samenvatting camping
Nog steeds 3 douches
4 toiletten
Buiten is ‘t 1-richting verkeer
1 wastafel binnen (warm/koud)
2 wastafels buiten (warm/koud)
2 wastafels buiten (alleen koud)
Aparte route voor afwassen
Wij plaatsen zeeppompjes
Uiteraard 1 meter afstand

Toch nog twijfels of wellicht een vraag?

Wij helpen graag

Een verblijf in een gite of kamer

Vakantie in eigen land……….tja, momenteel een logische keuze, maar gelukkig zijn er ook veel families die “gewoon” denken aan hun vakantie in Frankrijk. Landen hebben ondertussen verdere versoepelingen doorgevoerd. Als het virus zich rustig houdt kunnen “we” weer per 15 juni op vakantie naar Frankrijk.

Bijna iedereen gaat er dan ook van uit dat we in juli wel weer op pad kunnen. Wij hopen dat uiteraard ook van ganser harte. Eigenlijk is nu dan ook de enige beperking “de grens”. Er zijn geen beperkende maatregelen nodig voor een verblijf in een gite……..lees verder

Gites - kamer
la-vienne-banner
la-vienne-banner
franse-kamer-banner
la-vienne-bannerfranse-kamer-banner
Samenvatting gites - kamer
Geen beperkende maatregelen
Boeking per nacht : Ontbijt op de kamer
Wij plaatsen zeeppompjes
maaltijden nog steeds mogelijk
Alle faciliteiten beschikbaar
Onze ongewijzigde service

LET OP : Frankrijk heeft een 1 meter regel !!

Zwembad op een camping of bij een vakantiehuis

In en rond ons zwembad hebben wij ook een 1 richting verkeer beleid. Alles staat duidelijk aangegeven. Wel vragen wij de medewerking van iedereen om de regels niet te gaan omzeilen. Verder hopen wij dat iedereen zijn logische verstand gebruikt en wanneer er niet meer gezwommen wordt om dan niet binnen de omheining te blijven zitten maar ruimte te maken voor anderen.

zwembad met terras
zwembad met terras
zwembad met terras
zwembad
zwembad met terraszwembad met terraszwembad
Back To Top