Ga naar hoofdinhoud
Onze maatregelen en de stand van zaken in Frankrijk

Op deze pagina lees je in het kort wat wij in 2020 en 2021 hebben gedaan om te voldoen aan de richtlijnen zoals die golden en gaan gelden tijdens de zomer in Frankrijk.

Ondertussen is het kampeerseizoen ten einde en kijken wij vooruit naar 2021. U kunt nu, door te klikken op de groene knop, lezen over onze gunstige boekings- en annuleringsvoorwaarden.

Boeken en annuleren in 2021

Hoe werkt het in Frankrijk?

Vanaf 21 juli en 1 augustus :

De “gezondheidspas” wordt in augustus uitgebreid tot bars, restaurants, treinen, vliegtuigen, ziekenhuizen en verpleeghuizen
Het gezondheidspasje zal vanaf 21 juli verplicht zijn voor personen ouder dan 12 jaar in “vrijetijds- en culturele plaatsen” met meer dan 50 personen. Vanaf begin augustus zal het worden uitgebreid tot treinen, vliegtuigen, bars en restaurants, alsook tot ziekenhuizen, bejaardentehuizen en medisch-sociale instellingen. Deze lijst kan later nog verder worden uitgebreid, aldus Emmanuel Macron. Concreet zal de toegang tot deze plekken worden voorbehouden aan personen die langer dan vijftien dagen gevaccineerd zijn, of die een recente negatieve PCR- of antigeentest hebben ondergaan.
De details volgen na donderdag 15 juli !!

 

Versoepelingen

Vanaf 9 juni zijn de toeristen weer welkom!!!

En uiteraard verandert er voor die tijd ook al het een en ander. Zo mogen de Fransen weer vanaf 3 mei door heel Frankrijk reizen en zijn er geen attesten meer nodig. Vanaf 19 mei gaan de terrassen en winkels weer open en gaat de avondklok naar 21.00 uur. Je mag met 6 personen aan 1 tafel en groepsvorming op straat mag tot 10 personen.

Vanaf 9 juni zijn de buitenlandse toeristen weer welkom……… en als je volledig gevaccineerd bent heb je geen PCR test meer nodig.

Het verzoek blijft nog steeds om tot 9 juni alleen echt noodzakelijke reizen te maken. Het is aan u hoe hier mee om te gaan. De avondklok gaat per 9 juni naar 23.00 uur

Reisbewijs

Belangrijk is het besluit van Brussel van vandaag dat er dus inderdaad een soort van “reisbewijs” gaat komen. Iedereen heeft online kunnen lezen wat dat in gaat houden. Voor wat betreft het Coronapaspoort zijn ze nu zover dat per 1 juli iedereen de grens over moet kunnen met een volledig vaccinatiebewijs, of 1e prik+PCR of een bewijs dat je Corona hebt gehad en de benodigde antilichamen hebt.

Nog steeds is in alle openbare gesloten ruimtes een mondkapje verplicht. Dat wil dus zeggen dat wanneer je een gebouw binnen gaat “door een deur” dat je dan een mondkapje op moet, zoals winkels, musea en supermarkten. Zorg er dus gewoon voor dat je altijd mondkapjes bij je hebt. Ook heb je je mondkapje op de parkeerplaats van welke winkel dan ook al op.

Afstand

Met regelmaat plaatsen wij foto’s op onze Facebookpagina en dus ook groepsfoto’s. Om opmerkingen en vooroordelen te voorkomen hier nog even de huidige “social distance” regels in Frankrijk :

1) In Frankrijk houd je minimaal 2 meter afstand als je geen mondkapje draagt, met mondkapje is het nog steeds 1 meter……….wanneer die persoon niet tot jouw huishouden behoort

2) Kinderen mogen zonder een meter afstand met elkaar spelen en aan tafel zitten.

3) Op campings is er vaak een kampvuur. Ook hier geldt de 2 dan wel 1 meter regel, tenzij je onderling akkoord bent over een geringere afstand dan wel dat je tot 1 huishouden behoort en er niet meer dan 10 personen “bij elkaar zitten”.

Restaurants en Bars

Tot 9 juni mag je met 6 mensen aan een tafel zitten, buiten op een terras welteverstaan. Na 9 juni gaan de bars en restaurants ook binnen weer open.

De afbeelding hier links geeft in het kort de diverse versoepelingen weer per datum.

Nogmaals, op terrassen mag je met 6 personen aan 1 tafel zitten en op straat is groepsvorming dan toegestaan tot 10 personen.

Verder zal per 9 juni de avondklok pas om 23.00 uur in gaan maar per 30 juni wordt deze in zijn geheel afgeschaft samen met alle dan nog geldende beperkende maatregelen.

Voor het allerlaatste nieuws klik je hier

Video's met de gemaakte aanpassingen
Voor meer informatie over de maatregelen, klik op de foto
Camping
kampeerplaats boomgaard
Gites - Kamers
De franse-kamer
Zwembad
Zwembad met terras
Een verblijf op de camping

Niemand weet nog hoe de zomer van 2021 er uit zal gaan zien, maar dat het virus er nog steeds zal zijn, daar is bijna iedereen het wel over eens.

Wij hebben tijdens het seizoen van 2020 uiteraard de diverse voorzorgsmaatregelen genomen. Zo was er 1-richting verkeer gemaakt rondom het sanitair gebouw en ook binnen zijn er maatregelen getroffen. Dit 1-richting verkeer is nu middels alle vaccinaties komen te vervallen en ook zijn de wasbakken binnen en de middelste douche weer open. Uiteraard blijven wij jullie op de hoogte houden hoe het er volgend jaar aan toe zal gaan qua maatregelen. …….lees verder

Toch nog twijfels of wellicht een vraag?

Wij helpen graag

Een verblijf in een gite of kamer

Vakantie in eigen land. Iedereen heeft zo zijn eigen mening. De een zal zeggen dat er in Frankrijk meer ruimte is en de ander zal zeggen “je meot niet gaan reizen”. Wij respecteren uiteraard ieders keuze.

Bijna iedereen gaat er ook dit jaar van uit dat we in juli wel weer op pad kunnen. Wij hopen dat uiteraard ook van ganser harte. Eigenlijk is nu dan ook de enige vraag wat “de kleur” van de diverse landen zal zijn in juli en augustus? Als er gewoon gereisd mag worden, dan zit je in een gite natuurlijk sowieso “veilig”…..lees verder

Gites - kamer
Kamer la-vienne
Kamer la-vienne
De franse-kamer
Slaapkamer La Vienne
Slaapkamer La Vienne
Salon Boerderijwoning
Keuken Boerderijwoning
Kamer la-vienneDe franse-kamerSlaapkamer La VienneSlaapkamer La VienneSalon BoerderijwoningKeuken Boerderijwoning
Samenvatting gites - kamer
Geen beperkende maatregelen
Boeking per nacht : Ontbijt op de kamer
Wij plaatsen zeeppompjes
maaltijden nog steeds mogelijk
Alle faciliteiten beschikbaar
Onze ongewijzigde service

LET OP : Frankrijk heeft een 1 meter regel !!

Zwembad op een camping of bij een vakantiehuis

In en rond ons zwembad hebben wij ook een 1 richting verkeer beleid. Alles staat duidelijk aangegeven. Wel vragen wij de medewerking van iedereen om de regels niet te gaan omzeilen. Verder hopen wij dat iedereen zijn logische verstand gebruikt en wanneer er niet meer gezwommen wordt om dan niet binnen de omheining te blijven zitten maar ruimte te maken voor anderen.

zwembad met terras
zwembad met terras
een gezellige gîte of een kleine camping
zwembad
Zwembad met terras
Zwembad
zwembad met terraseen gezellige gîte of een kleine campingzwembadZwembad met terrasZwembad
Back To Top