Skip to content
Fietsen
Fietstocht

De omgeving van Le Petit Mas d’Ile is uitermate geschikt voor een fietstocht(je).
Kom je met een racefiets dan zijn minimaal 10 versnellingen geen overbodige luxe, maar de recreatieve fietser met een e-bike komt overal. Je kunt al kiezen uit fietstochten van 5 – 40 km. Alle routes zijn duidelijk aangegeven. Wij hebben ook nog eigen routes tot meer dan 100km lang.

Liever op de mountainbike? Ook dat kan. Wij hebben alle gedetailleerde kaarten van de omgeving, maar ook hier zijn bijna alle routes voorzien van duidelijke markering en/of bordjes. Fietsen zijn ook te huur via Bike Hire Direct

Maar iedereen kan een fietstocht maken met de vélo rail. Met een fiets, maximaal 5 personen, een traject afleggen over een oude spoorweg. Een feest voor groot en klein.

bike-hire
Wandelen
Confolens

Direct vanaf de ingang van Le Petit Mas d’Ile kan je al beginnen aan 1 van de vele wandelingen in de directe omgeving.

Voor elke wandeling hebben wij een routekaart beschikbaar en zelfs de allerkleinsten kunnen mee.

Gedurende het hele jaar, m.u.v juli en augustus, kan je ook een wandelweek op basis van logies-ontbijt, half- of zelfs volpension boeken.

Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Zwemmen
Plan d'eau

Om te gaan zwemmen zijn er eigenlijk mogelijkheden te over. In Lacs de Haute Charente kan je in prachtige meren zwemmen. Er zijn strandjes, restaurants, douches en………….een badmeester.

Maar ook kleine riviertjes zijn heerlijk om verkoeling in te zoeken. Dammetjes bouwen en pootje baden. Alsof dat nog niet genoeg is heeft Confolens nog een prachtig zwembad met glijbaan en duikplanken en een ligweide. Ook voor de kleintjes zijn er aparte baden.

Wil je niet weg, dan blijf je natuulrijk lekker chillen bij ons eigen zwembad

Kanotocht
Kanovaren

Op de rivier de Vienne is het prachtig kanoën. Dat kan al direct vanuit Confolens naar St Germain, een mooie tocht, ideaal met kinderen vanwege de duur van de tocht (nog geen 2 uur).

Maar wil je wat langer dan kan je je ook weg laten brengen naar Manot en ga je per kano terug naar Confolens.
Een zwemvest is verplicht, een helm krijg je maar is niet verplicht om op te zetten. Alles op eigen risico uiteraard.

Onderweg kom je een paar ongevaarlijke barrages tegen, maar het fijnste is om met heerlijk warm weer op en in het water te zijn, en wat is er lekkerder dan met je zwemvest mee te drijven op de stroom ?

Paardrijden
paardrijden

Direct naast het grote veld van de camping ligt nog een veld waar met regelmaat paarden staan. Dit zijn de paarden van Vallerie.
Er zijn diverse mogelijkheden om paard te rijden.

Uiteraard kan je samen met Vallerie zelfstandig gaan rijden als je dat thuis ook al doet. Maar ook voor de kleintjes zijn er diverse mogelijkheden. Zo kan er een tocht gemaakt worden met “stappen”. Het kind zit op het paard en een ouder houdt het paard bij de teugels en er wordt letterlijk een wandeling met het paard gemaakt.

Alsof dat nog niet alles is kan er zelfs voor de allerkleinsten een ritje worden gemaakt met een rijtuig. Leuk tochtje door de omgeving. Genieten.

Themapark
Futuroscope

De Charente, toeristisch het minst ontdekte departement van Frankrijk, maar oh oh, wat is er toch veel te doen. Neem de themaparken.

  • Het prachtige park FUTUROSCOPE vlakbij Poitiers. Vol van 3D en 4D animatie, film en geluid.
  • Een avonturenpark bij Massignac. Klimmen en klauteren, abseilen en nog veel meer. Van klein tot groot een feest en een uitdaging. Zo’n zelfde attractie is ook te vinden bij Isle Jourdain met een fantastische tokkelbaan over de rivier en onder een eeuwenoude bogenbrug door.
  • Vallée des singes, oftewel een heel mooi aangelegd apenpark namelijk door dezelfde architect als van de Apenheul in Apeldoorn. Dit park hier heeft als enige park in Europa de Bonobo apen in huis. Een must see.
Bezienswaardigheden
chateau-la-rochefoucauld

Je wilt er graag op uit? Je wilt wat gaan zien? Mooi. Maak maar een lijstje want anders ga je wellicht de mooiste dingen nog missen. In Saintes staat een prachtige kathedraal met vlakbij een super gezellige winkelstraat.

  • Poitiers, het centrum is autovrij gemaakt, met prachtige pleinen, het mooie stadhuis en nog veel meer.
  • Angouleme. de striphoofdstad van Europa, met zijn prachtige muurschilderingen. De oude binnenstad, een stadswandeling is meer dan de moeite waard.
  • Rochefoucauld, HET kasteel wat je moet bezoeken, al was het alleen al vanwege het omkleden tot ridder of jonkvrouw.
  • Limoges, stad van het porselein. Bezoek het mooie porselein museum in het centrum met vlakbij ook nog een leuk en klein aquarium om met de kleinsten te bezoeken.
  • Cognac. Need to say more? Kies een “huis” uit en laat je rondleiden door de prachtige opslagplaatsen en laat je alles uitleggen over deze fantastische drank. Bij Hennessy hoort er ook nog een stukje varen bij op de rivier de Charente.
Festiviteiten
festival-de-confolens

Het absolute hoogtepunt in de zomer in Confolens is het festival de confolensHet hele dorp staat bijna een hele week in het teken van internationale dans en muziek. Optochten, optredens, eten in het dorp, kortom één groot feest. Dit feest begint altijd op de 2e woensdag in augustus.

Maar ook 14 juli is natuurlijk traditiegetrouw een echte feestdag in Frankrijk met als afsluiting een spetterende vuurwerkshow.

marche des producteurs

In het hoogseizoen is er om de week een Marché des Producteurs. Een hele gezellige avondmarkt waar je je eten kan kopen EN laten bereiden. Vervolgens aan een lange tafel met z’n allen eten.

Er is van alles te koop, van kaas tot worst en van vis tot heerlijke stukken vlees. Maar ook de vegetariër komt prima aan zijn trekken. De kinderen worden ook niet vergeten. Een frietje is altijd te koop, worstjes op de BBQ en bio yoghurt of een bio ijsje toe. Wie doet je wat?

Back To Top