Skip to content
Wandelen in Frankrijk

De camping ontwaakt. De gîtes openen de ramen. De vakantie is echt begonnen. De bakker komt broodjes brengen en de eerste sportievelingen komen terug van hun hardlooprondje. Het zonnetje is alweer te zien boven de heuvel aan de overkant. Een mooie dag om er eens op uit te trekken. Het is niet te heet en een mooie wandeling lonkt.

Het mooie is dat je hier geen ervaren wandelaar hoeft te zijn om een leuke wandeling te kunnen maken. Er is voor ieder wat wils. Kort of lang, het bos, een dorpje, het kan allemaal. Het makkelijkste is om met een wandelapp zoals Komoot of Wikiloc te lopen, maar ook een wandelkaart is bij ons beschikbaar.

Het eenvoudigste rondje begint al direct vanaf Le Petit Mas d’ile. Maar in de omgeving van Confolens vind je tal van fraaie wandelingen. Allemaal keurig aangegeven middels streepjes, haakjes en kruisjes.

Wandelen met de app of met een kaart

Wikiloc

De app die wij zelf gebruiken is dus Wikiloc. Daar hebben wij een betaald account. Voor slecht € 9,99 per jaar heb je de beschikking over kaarten, downloads en online navigeren. Ideaal. Je kiest een route en je klikt op navigeren en lopen maar. Ook kan je kaarten downloaden om alles van te voren vast rustig te bekijken. Voor het navigeren heb je geen data nodig.

Gedetailleerde kaart

Uiteraard hebben wij ook nog de ouderwetse kaart. Niet iedereen wil met een app lopen, hoewel dit wel het meest voorkomende is. Van de wandelingen in onze directe omgeving hebben wij (bijna) alle kaarten. Elke wandeling staat met een kleur aangegeven. De kleur komt ov ereen met de kleur van de streepjes en haakjes onderweg. Ook de lengte van de wandeling staat op de kaart aangegeven.

Komoot

De andere gratis populaire app is dus Komoot. Zelf weinig ervaring mee, maar ook door velen gebruikt. Ook hier kan je weer online navigeren, kaarten downloaden etc. In plaats van een abonnement koop je bij Komoot kaarten binnen een regio. Voor 1 regio betaal je € 3,99. Voordeel van alle apps is dat afstanden, hoogtemeters, moeilijkheidsgraad etc wordt aangegeven. Je kan bijna geen verkeerde keuze meer maken.

Confolens en omgeving, veelzijdig en verrassend

en geniet van de Franse keuken

Een wandeling met de kinderen

De omgeving van Le Petit Mas d’ile leent zich ook uitstekend om een wandeling met de kinderen te maken. Natuurlijk, de leeftijd van de kinderen speelt altijd een rol, maar zelfs met de jongste kan je hier nog prima uit de voeten. Een wandeling van 5 km met een tussenstop inclusief drankje en ijsje aan de rivier, hoe leuk is dat?

De wandeling begint bij Le Petit Mas d’ile en je loopt direct de onverharde paden op. Meestal kom je bij het eerste weiland al wat paardjes tegen. Via een een slingerpaadje ga je vervolgens rechtdoor naar beneden en kom je aan in St Radegonde. Rechtsaf, de brug over en in St Germain kan je op verschillende manieren omhoog naar het Chateau van St Germain.

Een prachtig uitzicht is je beloning. Een kasteel uit de 12e eeuw wat door verschillende families werd bewoond. Sinds 1900 valt het onder de hoede van Confolens. Via een steile verharde afdaling sta je weer in St Germain. Aan de rivier vind je een gezellig tentje waar je wat kan drinken en eten. Daarna weer terug over de brug en linksaf naar Le Petit Mas d’ile. Dat kan over de weg of weer terug over een onverhard pad.

Chateau St Germain de Confolens
Stadswandeling door Confolens

Wisten jullie dat je door Confolens een echte ontdekkingstocht kan maken? Zoveel kleine straatjes, een riviertje, een mooi uitzichtpunt, een oude watermolen en ga zo maar door. Wij hebben de wandeling alvast voor jullie gelopen, zodat je de route met elke wandelapp zo na kan lopen. Ook met kinderen is deze route zeer aan te bevelen. Je komt altijd weer uit in het centrum van Confolens en daar wacht een gezellig terras op je.

Je kan de wandeling natuurlijk ook op een dusdanig tijdstip plannen dat je bij terugkomst lekker wat gaat eten. Er zijn genoeg tentjes waar je terecht kunt. Let wel, de restaurants hebben alleen lunch tussen 12 en 2 en je kan niet om half 2 naar binnen stappen om wat te eten. Zelfs fastfood is aanwezig bij Le Ranch 16. je vindt ze op 6 rue du Pont Larréguy in Confolens.

Maar ook Hotel restaurant Emeraude in het centrum van Confolens heeft een zeer goede keuken en hier kan je ook op een overdekt terras aan de rivier zitten. Bijkomend voordeel is dat de lunchkaart altijd een “plat du jour” bevat. Gemiddelde prijs voor een maaltijd is dan € 15 met voor- hoofd- en nagerecht. Ik zeg, een wandeling in Confolens is echt een feestje.
Brug over rivier Issoire in Confolens
Watermolen Confolens
Wil je niets missen?

Info over de wandelweken

Wandelschoenen

Onze aanbiedingen

Een wandelvakantie?

Wandelpad langs voormalige wijngaard
Back To Top