Skip to content
Overpeinzing
Behoudend of vernieuwend

Twee oceanen komen bij elkaar op Cape Reinga, Nieuw Zeeland, en beiden vervolgen weer hun stroom. Na onze wereldreis zwommen wij nog een tijdje rond in de rustige oceaan, maar moesten we gewoon doorzwemmen in die bekende oceaan of gingen wij een nieuwe verfrissende duik nemen in die andere onbekende oceaan?

Raam

Je kan beter spijt hebben van dingen die je hebt gedaan, dan van dingen die je niet hebt gedaan!

Nou, daar zijn we dan
Samen in Kathmandu

Hallo, wij zijn Caroline & Arthur, sinds 2006 de eigenaren van Le Petit Mas d’ile. Op deze pagina stellen wij ons graag verder aan jullie voor door iets meer te vertellen over onze achtergrond en hoe wij eigenaren werden van Le Petit Mas d’ile.

De rode draad door ons leven, voor sommigen niet geheel onbekend, is natuurlijk het reizen. Dit begon al direct met onze huwelijksreis. Daarna zouden nog vele mooie reizen volgen, met als voorlopig hoogtepunt onze wereldreis. Indirect zorgde die laatste ook voor de keuze die wij uiteindelijk hebben gemaakt.

Over het gehele traject hebben we een blog geschreven met de niet verrassende titel : Van finish tot begin. Je bent gewaarschuwd, het is geen kort verhaal 🙂

Gaven de ogen van Buddha ons die verruimende blik?

Waarom de camping & gites?

Wellicht vragen jullie je af waarom we dan in Frankrijk zijn terecht gekomen? En waarom met een bedrijf als dit? Alle twee komen wij eigenlijk al van jongs af aan in Frankrijk als het om de vakantie gaat. Beiden spraken we de taal dan ook al redelijk vloeibaar 🙂 Wijn en bier konden we al goed bestellen. Maar zonder gekheid, de taal vormde nooit een barrière en wij wilden geen baan van 8 – 5.

De toeristenbranche lag dan voor de hand, maar het moest een camping worden waar wij zelf ook zouden willen kamperen. Omdat we ons hele leven gekampeerd hebben wisten we dus ook waar we op moesten letten en wisten we ook precies wat we niet wilden. Wij denken dat het goed gelukt is 🙂

entree-camping
Nu dan een beetje meer over onszelf
Caroline
Arthur
Caroline

Werk

Zonder nu een hele doopceel te gaan lichten zal ik jullie in het kort vertellen wie ik ben. Geboren in Velsen en opgegroeid in Haarlem. Na ruim 12 jaar in het OLVG te hebben gewerkt was het tijd voor verandering en ben ik begonnen bij de ARBO-dienst Haarlem.

Ook hier, net als in het OLVG, weer een superleuke tijd meegemaakt met alle fantastische collega’s. Met hen werd alles gedeeld, zowel de lach als de traan. Na onze lange reis van 2003/2004 heb ik wederom nog 2½ jaar bij het OLVG gewerkt.

Hobby

In mijn vrije tijd was ik in de winter minimaal 3x per week op de ijsbaan Haarlem te vinden als trainer-coach van aanstormende wedstrijdrijders. Ook was ik vaak in de sportschool te vinden om lekker te sporten op muziek. Omdat wij vlak bij het strand woonden  was ik daar ook zo vaak mogelijk te vinden, zowel voor een wandeling als een heerlijke stranddag.

Toen de gedachte van “het roer om” werkelijkheid was geworden vertrokken wij eind 2006 naar Frankrijk richting een nieuwe toekomst. Na een paar jaar kwam ik in ons dorp in de gemeenteraad terecht. Hier veel geleerd hoe Fransen discussiëren en besluiten nemen. Helaas werd onze kleine gemeente “opgeslokt” door het grotere Confolens en heb ik toen besloten de gemeenteraad weer te verlaten. En nu hebben wij onze handen vol om er voor te zorgen dat Le Petit Mas d’ile er het hele jaar mooi bij ligt.

Arthur

Werk 

Als middelste van de 3 ben ik in Haarlem geboren en getogen, een echte mug dus 😉 . Alles werd in die mooie stad doorlopen, kleuter- lagere en middelbare school. Ja zelfs de eerste 2 werkgevers bevonden zich in Haarlem. De Kruisvereniging en MSD.

Bij MSD ben ik het vak van inkoper ingerold en eigenlijk nooit meer uitgekomen. Via een korte zijsprong van verkoper toch weer heel snel terug de inkoop in en eigenlijk altijd binnen de farmacie waarbij Katwijk Farma verreweg mijn leukste en belangrijkste tijd was.

Hobby

Heb je even? De belangrijkste hobby is wel sport en het vervelende is dat ik bijna elke sport leuk vind, maar zelf heb ik zeer fanatiek badminton, hardlopen en triathlon als wedstrijdsport beoefend, waarvan ik triathlon nu nog steeds beoefen. Fietsen en hardlopen in onze omgeving is absoluut geen straf, ook voor de vakantiegangers is dat hier een walhalla.

De triathlon is nu zelfs ook verweven binnen Le Petit Mas d’ile middels de trainingsweken die we daar reeds meerdere jaren organiseren. Er is zelfs een aparte website voor in het leven geroepen 🙂 Een week lang sporten en alleen maar hoeven te denken aan hoe laat we vertrekken en hoe laat we gaan eten.

Maar uiteraard ging ik ook altijd mee naar het strand, zowel hardlopend als op de fiets, niets lekkerder dan een dagje zonnen of je hoofd even leegmaken aan de kust.

Leuk als we van jullie horen

Nu bestaat de mogelijkheid dat je meteen helemaal enthousiast bent en je de volgende vakantie bij Le Petit Mas d’ile wilt doorbrengen 🙂

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en download meteen gratis ons fraaie E-book met alle tips over de omgeving

Back To Top