Skip to content

Google maps

Google maps, wie gebruikt het tegenwoordig niet? Wanneer je ergens heen gaat en je bent er nog nooit of niet vaak geweest, dan is Google maps toch wel erg handig. Telefoon aan, Google maps kiezen, adres invoeren en klaar. Tegenwoordig zijn de nieuwe(re) auto’s ook al Google voorbereid en kan je Google maps op je navigatiescherm zetten. Hoe makkelijk is dat. Maar wat nou als je het adres niet weet? Ook dan zijn er weer verschillende mogelijkheden. Hier onder geef ik je gratis 4 verschillende manieren om je adres goed in Google maps te krijgen zodat je op de juiste plaats van bestemming aankomt.

Een adres intoetsen in Google maps

De meest eenvoudige manier is natuurlijk gewoon het adres intypen waar je naartoe wilt. Kan je maar niet onthouden hoe je moet rijden en je moet er regelmatig naartoe? Dan zet je dat adres simpelweg onder je favorieten. In het vervolg kan je hem dan direct aanklikken.

Vooral in steden waar je normaal gezien een adres inclusief een huisnummer hebt, werkt Google maps perfect. Je wordt letterlijk voor de deur afgezet. Tevens krijg je bij het rijden van de route actuele verkeersinformatie. Ook zie hoeveel kilometer het nog is tot jouw adres en hoe lang je daar over gaat doen. Ideaal dus.

QR code met Google maps

Maar het kan wellicht nog makkelijker. Iedereen kent tegenwoordig de QR code die overal verschijnt. Op producten, folders, visitekaartjes, het maakt niet uit wat, er is voor alles wel een toepassing te bedenken. Vorig jaar kreeg ik zelf een visitekaartje met een QR code erop. Even scannen. En wat bleek? Het was een link naar Google maps.

De link aanklikken dan wel openen en je Google maps werd geopend met het adres van die eigenaar als bestemming. Hoe makkelijk is dat? Dit kan je dus heel makkelijk ook zelf maken. Handig als je ergens woont wat niet 1-2-3 te vinden is. Klik op Google maps aan waar je woont, kopieer de link uit de adres balk. Open een site waar je zelf een QR code kan maken, plak de link waar dat gevraagd wordt en klaar. Download de gemaakte QR code en je kunt hem delen met wie je maar wilt.

Plus Codes – Google maps

Maar het kan nog makkelijker. Vooral voor hen die afgelegen wonen. Het werd een dingetje voor vele Nederlanders die een huisje hebben in Frankrijk. Vaak staat zo’n huisje dan ver buiten een dorp. Een afgelegen landje, een klein laantje of waar dan ook. Hoe ga je daar een adres van doorgeven? Neem ons eigen dorp, St Germain de Confolens. Het dorp telt in principe 1 straat, maar kadastraal is het veel groter. Iedereen die vlakbij de Mairie woont heeft als adres “Le Bourg”. Sinds een paar jaar zijn ze in Frankrijk bezig om ieder huis ook van een huisnummer te voorzien. Dit was tot op heden nog niet het geval.

Google wilde echter niet wachten totdat iedereen een compleet adres heeft en kwam met een uniek systeem. De Code Plus. Als je zoekt op “Google Code Plus” kom je op de code plus pagina van Google. Helemaal onderaan staat in het blauw “FIND YOUR CODE”. Klik er op en je krijgt een code in beeld die uniek is voor jouw adres. Dit moet je dus wel doen als je thuis bent, want het werkt op basis van je locatie. Toets die code in waar je normaal gesproken een adres intoetst binnen Google maps et voila. Kan niet makkelijker. Zo kan je dus ook een code aan iemand anders geven als die naar jou toe moet komen en je bent niet op je gewone adres aanwezig. hetzelfde dus als “locatie delen”. Let op : recent heb ik gemerkt dat dit systeem nog niet waterdicht is. Op ons eigen adres kreeg ik een verkeerde code.

Inzoomen

Tot slot, maar dat is meer voor op vakantie of wanneer je niet specifiek zoekt. Zoom in op het gebied waar je wilt of moet zijn. Stel je zoekt een restaurant, maar bent niet bekend in de buurt. Zoom in tot op de gewenste grootte van het gebied. Onder de adresbalk staat dan als eerste optie “restaurants”. Hier slechts 1 maal op klikken en alle restaurants verschijnen op Google maps. Maar ook onder de kaart komt een lijst van de restaurants te staan met de diverse opties zoals bellen, menu of website.

Ditzelfde kan je ook doen met diverse andere onderwerpen. Je kan de regel waar “restaurants” staat naar links swipen. Op het einde staat dan “meer…” Klik daar op en je krijgt alle trefwoorden waar je op kan zoeken. Weet je zelf een algemeen trefwoord wat niet in de lijst staat? Ook dat kan je gewoon intypen en alle overeenkomsten verschijnen in beeld.

Conclusie :

Google maps maakt wel heel erg veel mogelijk als je onderweg bent of wanneer je ergens moet zijn. Iets niet kunnen vinden is bijna onmogelijk geworden. Mocht je ooit eens bij ons vakantie willen komen vieren, dan toets je simpelweg 2MVF+43 in en rijden maar. Je kan ook naar onze website www.lepetitmasdile.com gaan en de ouderwetse routebeschrijving downloaden. Maar ook een QR code hebben we daar beschikbaar bij www.lepetitmasdile.com/contact

 

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. Leuk!
  Misschien ook leuk om te weten:
  what3words.com en OpenStreetMap.org.
  En de Waze app, ook van Google, waarbij elke gebruiker eigenlijk ook een sensor is voor file-informatie
  Met vriendelijke groet,
  Jeroen Baten

 2. Afgelopen periode tot 3 x toe pakketje niet bezorgd gekregen want….???? Iedere keer een nieuwe afspraak moeten maken. Tenslotte ben ik het dan maar op een ophaalpunt gaan halen (20km van mijn woonplaats af).
  Bedankt voor de tip om een code te gebruiken. Heb het meteen opgezocht en volgende keer een code in plaats van een straatnaam. Ik ben héél benieuwd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top