Skip to content

Een mooie zomer

Vaccineren

Waar zal ik beginnen? Lange tijd niets van ons laten horen, anders dan via wat Facebook en Instagram berichten. Laat het een teken zijn van een goed geslaagd seizoen. Even terug naar april en mei. Niets was er toen nog zeker over wat er in de zomer wel en niet zou kunnen en nog steeds, we schrijven eind september, weten we het eigenlijk niet. Maar wat we wel weten is dat de vaccinatiegraad in vele landen flink is gestegen en dat steeds meer mensen overtuigd raken van het feit dat het toch wel handig is om gevaccineerd te zijn. Nee nee, ik ga geen pleidooi houden, dat is ieder voor zich.

Quarantaine?

Maar eind april kreeg ik mijn eerste prik. Niet zo bijzonder, maar het was een begin van toch iets rustiger je onder de mensen kunnen begeven, helemaal na mijn 2e prik vlak voor het begin van het hoogseizoen. Dat er een hoogseizoen zou komen was ook allerminst zeker. Er werd destijds nog gesproken over quarantaine, zowel bij binnenkomst in Frankrijk dan wel retour vanuit Frankrijk als je weer in Nederland zou arriveren. Gelukkig heeft in ieder geval Macron er voor gezorgd dat iedereen die volledig gevaccineerd was met een gerust hart naar Frankrijk kon afreizen. Iedereen tussen de 12 en 18 jaar had alleen bij binnenkomst in Frankrijk een negatieve PCR-test nodig.  Kinderen onder de 12 helemaal niets. Reisadviezen lees je op de website van de overheid, niet op Facebook.

Dat was direct een pak van ons hart, want met een eventuele quarantaineregel zouden er ongetwijfeld veel annuleringen gaan volgen. Die annuleringen bleven dus uit, sterker nog, dat bleef steken op 1 en dan ook alleen nog vanwege het feit dat de familie de volledige vaccinatie niet op tijd rond kreeg en het daardoor alleen maar lastig zou worden op terrasjes en in restaurants. Meer dan begrijpelijk. Eerste week juli konden wij dan ook de eerste gasten verwelkomen. Helaas moesten wij voor het 2e achtereenvolgende jaar alle trainingsweken doorschuiven naar 2022, net als dat het boogschiettoernooi wederom verplaatst werd en wel ook naar 2022. Weer geen extra inkomsten dus uit het voorseizoen.

Luieren kan je leren

Wat wel snel duidelijk werd was dat je duidelijk kon merken dat iedereen die was afgereisd naar Frankrijk er heel veel zin in had om er eens lekker uit te zijn en bijna iedereen had toch wel voor ogen dat we richting het einde van deze pandemie aan het koersen zijn. Wat echt absoluut niet mee wilde zitten was het weer dit seizoen. Niet dat we wegspoelden of zo, maar de strakke weken van eindeloze zon en heerlijke temperaturen waren dit jaar, voor het eerst in 15 jaar, op 1 hand te tellen. Ja het was droog, de temperatuur was ook nog aangenaam, maar het aantal zonuren viel echt tegen.

Wat dan weer ontzettend fijn was om te constateren was dat er werkelijk niemand klaagde. Iedereen vond wel iets om te gaan ondernemen. Sommige mensen moesten wij aansporen om juist in een stoel te gaan liggen met een boek. Kinderen spelen evengoed wel, ongeacht het weer. En ook dit jaar speelde jong weer met oud, ouders wisten niet wat er met hun kinderen gebeurde. Verstoppertje spelen, Weerwolven en voetballen, het kwam allemaal weer voorbij. De fijne avonden aan de, kleiner van opzet, table d’hôte en de gezellige uurtjes bij het kampvuur.

Volgend jaar weer?

En zoals ons wel vaker is overkomen, opeens is daar dan het einde van het seizoen. Eind augustus. De camping raakt leger…………maar niet dit jaar. De laatsten waren nog niet vertrokken of de eerste septembergasten stonden al weer op de stoep. Ongekend zoveel bezoekers in de eerste 2 weken van september. Ze werden ook nog getrakteerd op fijn weer, terrassen die overal gewoon open zijn, heerlijke lunchadresjes…………kortom, ook al die mensen waren weer meer dan tevreden.

Wij kijken terug op een heel fijn seizoen en wij hopen dat iedereen die bij ons is geweest ook kan terugkijken op een fijne vakantie. Wil je laten weten hoe fijn het was? Dan zou het leuk zijn om een stukje op zoover te plaatsen. Opbouwende kritiek is ook altijd welkom, maar dan dus wel kritiek waar we ook daadwerkelijk iets aan kunnen doen. Wij gaan ons beraden of we het in 2022 nog weer beter kunnen doen voor de gasten en uiteraard ook het nodig werk aan onderhoud en verbetering staan op de planning. Nogmaals dank aan alle gasten dat jullie (o.a.) Le Petit Mas d’ile hadden uitgekozen voor jullie gehele dan wel een deel van de vakantie.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top