Skip to content

Ik heb nog nooit van de Charente gehoord

Wat is daar allemaal te doen dan?

Als wij ergens zijn, en dat kan op een beurs zijn maar ook op een feestje, verjaardag of ander gelegenheid, dan horen wij heel vaak : maar waar zitten jullie dan? Met een beetje geluk hebben ze van Limoges gehoord op doorreis naar de Dordogne. De Charente. Ja, binnen de driehoek Angouleme, Poitiers en Limoges.

kampeerplaats boomgaardSoms gaat er dan wel een klein lampje branden, maar wat er eigenlijk allemaal te doen en te zien is……. werkelijk geen idee. Als eenmaal onze website bezocht is en ze zien de ruime plaatsen in combinatie met de rust en het comfort dan worden de ogen meestal al wat groter.

Uiteraard hebben wij op de website ook aandacht besteed aan de omgeving, de activiteiten en onze eigen faciliteiten. Voor zowel de fietser als de wandelaar is onze omgeving een echt walhalla. Fietsen zonder verkeerslichten en drukte en automobilisten die rekening met je houden. Wandelen op onverharde paden, door hameautjes (cluster van een paar huizen) en fraaie velden met duizenden zonnebloemen.

Eenmaal weer terug op de camping heerlijk afkoelen in ons zwembad en als het even kan in de avond aanschuiven voor een heerlijke 3 gangen maaltijd, altijd gezellig. Maar ook voor de cultuurliefhebbers is er meer dan genoeg te zien. Betoverende kathedralen, abdijen, het overbekende Oradour sur Glane, het porselein van Limoges en niet te vergeten het supergave kasteel van La Rochefoucauld.

ZonnebloemHet verbaast ons dan ook niet dat we elk jaar weer mailtjes krijgen die beginnen met : van vrienden hoorden wij……. en dat is alleen maar leuk natuurlijk. Wij doen ons best om iedereen een zo leuk mogelijke vakantie te bezorgen. Gezellige avonden bij het kampvuur, kinderen die overdag op het grote veld spelen en ja, er is uiteraard ook wifi aanwezig, hoewel dat met de huidige ruime 4G abonnementen ook geen noodzaak meer is.

Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig voor een heerlijk relaxte vakantie in een groene omgeving waar je eigenlijk ook gewoon niets kan doen, want is vakantie daar ook niet voor bedoeld? Doe eens lekker niets.

Back To Top