Skip to content

Kamperen met caravan of camper

Ruime plaatsen met elektra……

Kampeerplaats in de boomgaarddat is natuurlijk logisch, maar zulke ruime plaatsen als bij Le Petit Mas d’ile kom je natuurlijk niet heel vaak tegen. Ondertussen zijn wij al weer 2 weken op en zijn de eerste bezoekers alweer geweest. Inderdaad, campers en caravans. Families op doorreis naar nog warmere oorden in het Zuiden.

Maar de meteo is ons goed gezind want de temperaturen beginnen al te stijgen en net als in Nederland is het nog steeds erg droog en staat er geen noemenswaardige regen in de voorspellingen. We gaan naar boven de 20 graden en dat is in april altijd wel weer lekker.

De maanden april en mei zijn ook de maanden dat overal de “vide grenier” (rommelmarkt) wordt georganiseerd. Op 21 april is Confolens aan de beurt, altijd gezellig, zeker met een zonnetje. Met een beetje geluk kan je toch wel zeer fraaie dingen tegenkomen op deze marktjes. Menig kampeerder is al vol trots teruggekomen met een mooie “buit”. Zelfs een oom en tante van ons scoorden een compleet nieuw servies. Het servies gaat de uitzending van “tussen kunst & kitsch” net niet halen, maar dat mag de pret niet drukken.

Wanneer je dit leest is het zwembad ook weer open en met een paar dagen boven de 20 graden is het zwembad ook zo weer opgewarmd middels onze goede solar verwarming op het dak van het overdekte terras. Altijd weer een feest als het water weer zo schittert in de zon, glaasje rosé erbij en genieten maar.

Ook in Confolens is het grote terras op het marktplein weer open, een heerlijke plek om een krantje te kopen, kopje koffie drinken, kortom, het goede Franse leven. Liever in de middag genieten van een “plat du jour”? Al eeuwen is voor de Fransen de lunch DE maaltijd van de dag en je kan dan ook overal in elk dorpje voor een klein bedrag een goede lunch krijgen. Nu de temperaturen gaan stijgen zit je ook heel vaak nog eens heerlijk buiten, wie doet je wat.

Wij hebben er weer in ieder geval weer heel veel zin in en staan als vanouds voor jullie klaar!

Back To Top