Skip to content

Mendeliers en Mendeliefjes

Website

Op een druilerige doordeweekse zondag besloot ik dat mijn website wel een boost kon gebruiken en dat er betere manieren waren om onder de aandacht te komen dan met uitsluitend Facebook. Nou moeten jullie weten dat ik schrijven altijd wel leuk heb gevonden, en ook heel lang gewone verhaaltjes heb geschreven over het reilen en zeilen op Le Petit Mas d’ile. Leuk voor de familie en vrienden, maar de rest van de wereld zit daar natuurlijk niet op te wachten. Tenminste, dat dacht ik.

Het werkt natuurlijk prima om linkjes te plaatsen in Facebookgroepen met een paar duizend leden die gaan over vakantie, kamperen en / of gîtes. Er zijn dan altijd wel tientallen bezoekers die op je site gaan kijken en de volgende dag zie je het resultaat op Google analytics. En blij dat je daar van wordt. Voor even dan. Want een dag later komt een deel van die mensen al niet meer naar je site en zijn ze je linkje op Facebook al vergeten, omdat er al weer 20 anderen iets er boven hebben geplaatst.

Dat kan dus vast wel anders en beter dacht ik zo. Sinds wij een “moderne” website hebben ben ik mij ook daar meer op gaan toeleggen. Keyphrases, keywords, zoekwoorden, blogs, cadeautjes, over ons en nog veel meer. Ik heb er een hekel aan als ik zaken niet zelf kan regelen, zo ook met een website. In 2017 dus ook die zware handschoen opgepakt en werd onze huidige website langzaam een feit. Nou moet die website dus ook nog gevonden worden in Google en niet alleen in de socials.

 

Ik help jou online

Ja, dat is de naam van de website en van het online marketingbureau van Rimke de Groot. Die was ik een paar jaar geleden al online tegen gekomen. Hier in de Charente kom je namelijk niet zomaar een marketeer tegen, dus ik moest wel online zoeken. Zij bood ook gratis online cursussen aan hoe het 1 en ander te verbeteren aan je website en vooral de vindbaarheid van je website binnen Google en ook hoe je moet bloggen. Bloggen? Dat is toch net zoiets als verhaaltjes schrijven? Wat ik altijd al deed? EH…ja, zoiets, alleen zijn er dan ook zoekwoorden, headings en subheadings en moet je je SEO Yoast in de gaten houden en je bestemmingskanalen in analytics. Ho ho ho  ho……….. het ging me allemaal even duizelen, maar ik zou er vast wel uit komen.

Weer een paar gratis workshops later en ondertussen toch ook wel flink wat wijzer kreeg ik toch het idee dat ik er met alleen maar die workshops niet zou komen. Met Le Petit Mas d’ile zijn we goed op weg en dus moet je investeren. Niet alleen in de accommodatie zelf, maar dus ook in o.a. je website. Dat was het bekende zetje in de rug om naar het betaalde gedeelte van Rimke te gaan. De gratis workshops geven je uiteraard veel info maar niet alle info. Ze had immers een cursus met de pakkende titel “continu klanten uit je website”. Ja, dat wil iedereen natuurlijk en toch was ik altijd nog een beetje huiverig, want het was ook best wel een bedrag en eigenlijk ook weer niet.

Stoute digitale schoenen

Ondertussen is het meest bizarre seizoen ooit weer voorbij. Het is september 2020 en Corona waart nog altijd rond, sterker nog, het laait overal weer op. We zitten hoofdzakelijk binnen, ik moet iets doen aan de website van Le Petit Mas d’ile en in mijn mailbox komt een aanbieding van Rimke voorbij. Weer die cursus van “ik help jou online“. Nu met diverse bonussen, waaronder ook een website bootcamp, ook weer online. Nu maar eens doen dan? Het moet toch een goede cursus zijn getuige de goede reviews die ik al via via had gekregen. Ondernemen is risico’s nemen en dus de stoute digitale schoenen aangetrokken en mij aangemeld.

Met de cursus kwamen er, zoals gezegd, ook een aantal bonussen mee, waaronder dus die online gratis cursus van een week die “website bootcamp” genoemd werd. Moet ik dat nou wel doen? Die onderdelen komen toch ook in die betaalde cursus aan bod? En met die cursus ben ik ook al 3 maanden mee bezig, als het er geen 5 worden. Rimke vertrouwde mij toe dat het echt geen kwaad kon en je hoefde niet altijd live aanwezig te zijn. Nou ja, we zouden wel zien. Die eerste ochtend kregen we de eerste presentatie over de homepage en hoe die er eigenlijk een beetje uit zou moeten zien met linkjes, foto’s en teksten. De diverse eye openers kwamen direct voorbij en dus ook die dag meteen “sleutelen”, maar eerst nog even via ZOOM met elkaar napraten en vragen stellen.

 

Bekend gezicht

Met een paar clicks was iedereen in beeld en ik moet zeggen, het was mijn eerste live meeting op deze manier en het sprak mij direct aan. Een internationaal gezelschap met diverse bedrijven en dus meteen volop interactie, en dat is eigenlijk het mooiste. Iedereen kwam even aan de beurt om vragen te stellen of opmerkingen te plaatsen. Direct na de sessie kreeg ik contact via messenger met 1 van de deelneemsters over een website onderwerp maar ook meteen met de opmerking : Heb jij ook op het Mendel gezeten?

Huh? Eh….ja. Jij ook dan? Ja. In welk jaar heb je examen gedaan. Nou ik in 1982, maar ook in 1981, maar die lange vakanties waren zo fijn 😊 Zonder dollen. Ken je die en ken je die? En vervolgens komt er een foto van “onze” lerares Frans, Mw Schouten voorbij. Zonder het te weten waren wij dus beiden op de vorige reünie aanwezig.  Maar zoals wel vaker, het kan altijd nog gekker, helemaal als je te horen krijgt dat ze pas een jaar in Frankrijk woont en daarvoor in Haarlem. Nou ik ook, dat kan natuurlijk, maar vervolgens zie je dan weer gemeenschappelijke vrienden waarvan er 1 om de hoek van mijn schoonmoeder woont.

Je begrijpt het al, in de tijd dat wij ook nog in Nederland woonden zaten er slechts 18 huizen tussen haar woning en die van mijn schoonouders. Maar ik zie dat je ook gebadmintond hebt? Bij wie? Ja, Duinwijck natuurlijk, want dat was (is) de club van Haarlem als het om badminton gaat. Oh ken je die en die dan ook? Nou, daar dan geen raakvlakken dus daar hield het dan wel even op, totdat het over onze huidige woonplaats ging. Laten we daar een lang verhaal maar kort maken. We wonen beiden nu in Frankrijk en ook nog eens maar 5 kwartier bij elkaar vandaan, zij in de Indre en ik in de Charente. Afijn, het bleef nog lang gezellig online en als er weer een reünie van het Mendelcollege komt dan zullen deze Mendelief en Mendelier elkaar vast nog veel meer te vertellen hebben.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top