Skip to content

Negatief zijn maar positief blijven

Van 20 naar 21, kleine wijziging groot verschil

Twintigtwintig, wie heeft het niet op deze manier uitgesproken? De mooiste logo’s waren al bedacht voor diverse evenementen zoals 75 jaar vrijheid, olympische spelen van Tokyo, het EK voetbal en ga zo maar door. Iedereen heeft zijn of haar eigen verhalen over 2020. Ons verhaal hier is denk ik wel bekend bij velen. Voor hen die het niet hebben meegekregen : in maart 2020 verloren wij onze meer dan geliefde (schoon)vader aan de gevolgen van Corona. Ik zal het niet snel vergeten. In Nederland was hij slachtoffer nr 44 en in Haarlem de eerste. De bekende “worldometer” stond toen op 140.000 besmettingen, en het ging hard omhoog, want kijk nu eens.

Een begrafenis met max 20 mensen. Wel “mooi” zo intiem, maar het gemis blijft uiteraard gigantisch. Hij was nog lang niet klaar hier beneden zoals hij het verwoordde. Hoe triest is het dan om in de kranten en op de socials te lezen over de complotdenkers, dat slechts 10%  er ziek van wordt en ga zo maar door. En dan hebben we het nog niet over de werkdruk in de ziekenhuizen, het personeelstekort wat daar weer ontstaat omdat het verplegend personeel zelf ziek wordt. En als klap op de vuurpijl verschijnt er een artikel dat het niet onmogelijk is dat er straks tussen leven en dood “gekozen” moet gaan worden.

Ons 15e seizoen

Maar goed, als gezegd, iedereen heeft zijn eigen verhaal, zijn eigen problemen, zijn eigen gedachte over wel of niet vaccineren en ook over hoe 2021 er uit gaat zien en wat er straks allemaal weer wel en niet kan. Voor mij is die prik geen probleem en hopelijk is eind 2021 alles weer redelijk normaal, ongeacht wat een ieder voor zichzelf besloten heeft. Nu gaat de focus weer vol op ons bedrijf en de leuke dingen die we elk jaar weer meemaken op Le Petit Mas d’ile. Laten we niet vergeten dat 2021 ons 15e seizoen gaat worden en ook dat willen wij niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Recent zijn er weer fraaie aanpassingen gedaan waar iedereen weer veel plezier aan gaat beleven en we zijn nog niet eens klaar 😊 Overigens, voor 2021 kan iedereen risicoloos boeken want mocht het alsnog fout gaan met het virus, dan mag je zelf kiezen voor “geld terug” of “doorschuiven naar 2022”. Maar laten we hopen dat dat niet nodig is. Onze website heeft ook een flinke opknapbeurt gekregen en zoals je nu al lezend wellicht hebt opgemerkt komt er ook iets van “ritme” in het plaatsen van blogs op onze website en ook de maandelijkse nieuwsbrief die wij vanaf oktober 2020 versturen.

Nieuw seizoen, nieuwe kansen

Over het bedrijfsmatige jaar 2020 mogen wij niet eens klagen. Voor steun kwamen wij niet in aanmerking, maar toch het jaar positief ( 😊 ) afgesloten. Laten we zeggen dat we hopelijk volgend jaar negatief blijven maar het wederom positief afsluiten. Er waren in 2020 gelukkig genoeg nuchtere Nederlanders die “gewoon” lekker met vakantie gingen. Fantastisch was het om 2 oud collega’s te mogen verwelkomen, die had ik in 17 jaar niet meer gezien en wat was het gezellig. Er is zelfs al een toezegging om in 2021 weer een kampeerplekje te reserveren.

Ook sportief gezien was het nog niet zo slecht. Natuurlijk, 2x die lockdown hier met wel heel erg ver gaande beperkingen als het op “bewegen” aan komt. Eindelijk in juni konden we dan echt naar buiten. De eerste 4 weken van vrijheid mocht er nog niet buiten gezwommen worden, maar na 15 juni was alles open. Afijn, iedereen kent het verhaal wel in alle landen. Helaas dit jaar ook geen festival de Confolens, maar gelukkig ging er in Confolens toch ook heel veel nog wel gewoon door, zoals de marché des producteurs, muziek op de vrijdagavond, kanoën en nog veel meer.

Hoe dan ook, wij zijn  er klaar voor om van 2021 een knaljaar te maken. Uiteraard nu nog met enige voorzichtigheid, maar met de massaal gestarte vaccinatie zou het toch de goede kant op moeten gaan. Laten we zeggen “fingers crossed”, of eigenlijk zoals ze het in Frankrijk zeggen “croissez les doigts”. Wij wensen iedereen een fijn en vooral gezond 2021 en hopelijk schrijven we dan volgend jaar rond deze tijd dat alles echt achter de rug is.

Proost op 2021

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top