Skip to content

Onze Corona Garantie

Onzekerheid

Het zal rond 18 of 19 februari geweest zijn toen wij weer terugreden naar Frankrijk. In Nederland hadden we onze (schoon)ouders geholpen in het huishouden. De een kwam het ziekenhuis uit en de ander ging het ziekenhuis in. Alles was weer op orde, operaties geslaagd, dus op naar Frankrijk, naar huis. Ons huis, camping & gîtes, in de Charente. Nog geen 3 weken later kregen we het alarmerende bericht : Pa heeft Corona. Daar kan ik een heel lang, emotioneel, boos en verdrietige blog over schrijven, maar dat komt wellicht een andere keer. Wij sprongen weer in de auto op de dag dat in Frankrijk de eerste lockdown van start ging. Al bij Orleans kregen wij te horen dat we te laat waren. Corona slachtoffer 44 in Nederland en de twijfelachtige eer van eerste Haarlemmer die slachtoffer werd van het virus. Voorpaginanieuws, dat dan weer wel.

Een onzekere tijd brak aan, voor iedereen. In Nederland meteen geconfronteerd met de diverse maatregelen, waaronder dus maximaal 20 mensen bij de begrafenis. Bijna alles was triest en mooi tegelijk. Overal stonden flesjes desinfectiemiddel ipv koffie met cake. En ondertussen zit en loop je daar met de gedachte : Maar als ik het nu ook heb? In die 3e week maart wist eigenlijk niemand nog het fijne van het virus. Wat wij wel wisten was dat er annuleringen voor onze camping & gîtes binnen kwamen. Nog meer onzekerheid. Maar dan ook voor iedereen. Wat ging er van het zomerseizoen terechtkomen? Sportwedstrijden werden afgelast. Concerten werden afgelast, wat werd er niet afgelast? Het is dan eind maart als we weer terugrijden naar Frankrijk.

 

Lockdown

Thuis komen en niet meer weg mogen. Vrijheid en toch ook weer niet. Ja, 1 uur per dag binnen een straal van 1 km rondom je woning mocht je je bewegen, verder binnen blijven. Wat een geluk dat wij de camping en een grote tuin hebben er dat er genoeg te doen was. Maar ondertussen zagen wij eigenlijk alleen maar rampscenario’s op ons af komen. Nog meer annuleringen maar gelukkig ook heel veel families die hun reservering lieten staan of doorschoven naar 2021. Niemand die er geld terug wilde. Dat was alvast een eerste opluchting.

Het werd april en het werd mei en op 11 mei mochten we weer zonder briefjes op pad, ik mocht de racefiets weer pakken. Het voelde bijna als een overtreding en het eerste bezoekje aan vrienden voelde aan als “stiekum onderweg zijn” maar het mocht echt weer. Er kwamen geruchten op gang. Zomervakanties die wellicht toch door konden gaan. Grenzen waren nog steeds gesloten, maar die zouden weer open gaan, toch? Dat moet. Frankrijk draait voor een heel groot gedeelte op toerisme, dat zullen ze toch niet laten klappen?

Vakantie in de Charente

En de grenzen gingen open en de boekingen kwamen al heel snel op gang. Velen hadden gewacht met boeken, want ja, wat als? Wat als de grenzen weer dicht gaan? Wat als er straks opeens een uitbraak is? Wat als er toch weer een lockdown komt? Gelukkig bleef alles in juni, juli en augustus goed gaan. Nederlanders keken raar op tegen de “1 meter regel” waar dat in Nederland 1½ meter is. Fransen schudden elkaar nog steeds de hand en zelfs de bekende “bisou” is zeker niet uit het straatbeeld verdwenen. Maar dat maakt ook weer de Fransen. Het vertrouwde straatbeeld met mensen die met een stokbrood onder de arm lopen, de terrasjes waar een rosé wordt gedronken en zeker ook het o zo fijne campingleven.

Alles kwam weer op gang, ook met onze eigen maatregelen bij het sanitair waar we alles 1 richting verkeer hadden gemaakt. Het zwembad had een in- en een uitgang en zelfs de gezamenlijke maaltijd, de table d’hôte, kon doorgaan vanwege de extra tafels die we neer hadden gezet. Het was de periode dat er alleen nog mondkapjes nodig waren in de winkels en niemand die er problemen mee had. Het was toch vakantie en ze waren toch allemaal maar lekker in Frankrijk met super mooi weer, rust en ruimte op onze camping, een gezellig kampvuur, een table d’hôte tot in de kleine uurtjes vanwege het na borrelen, maar vooral gewoon doen waar een vakantie voor bedoeld is, precies, niks doen.

 

Zekerheid

Dat je op Le Petit Mas d’ile fijn vakantie kan vieren dat weten ondertussen al heel veel mensen, maar dat het in deze Coronatijd ook nog eens helemaal verantwoord is, ja, eigenlijk wist ook bijna iedereen dat wel. Op onze site staan filmpjes hoe wij alles dit jaar geregeld hadden en die filmpjes werden gelukkig goed bekeken. Het gaf een stuk zekerheid en het bevestigde de gedachte dat wij, de eigenaren, er serieus mee bezig waren en dat de veiligheid van de gasten voorop stond. Ook de pubers konden prima uit de voeten, getuige het feit dat er zelfs tot 2x aan toe een “sleep in” werd gehouden bij het zwembad, en dat zonder dat er ook maar 1 gast last van had, chapeau.

Ook voor 2021 gaan wij er voor zorgen dat iedereen een topvakantie gaat hebben. Uiteraard hopen wij ook dat er minder maatregelen nodig zullen zijn, maar als gezegd, de veiligheid blijft nummer 1. Ondertussen heeft bijna iedereen geleerd van dit nieuwe fenomeen, het virus, en wat voor gevolgen het allemaal kan hebben. Ook voor je boeking en eventuele (aan)betaling. Hoe zal dat volgend jaar allemaal gaan? Terecht worden daar al weer vragen over gesteld. Dit jaar werd iedereen geconfronteerd met nieuwe feiten en situaties en die vragen weer om aanpassingen voor volgend jaar, en daar werken wij uiteraard aan mee.

 

Boeken vs Annuleren

hangmatIedereen vraagt zich natuurlijk af wat er gaat gebeuren als het volgend jaar toch weer fout loopt? Wat gebeurt er dan met de (aan)betalingen? Gaan we weer doorschuiven naar 2022? Komen er weer vouchers? En zo zijn er vast nog meer vragen te bedenken. En eigenlijk is er voor wat betreft het reserveren voor 2021 voor wat ons betreft maar 1 antwoord mogelijk en wel : als je vanwege Coronamaatregelen niet naar Le Petit Mas d’ile kan komen dan mag je zelf kiezen, je geld terug of of je reservering laten staan voor een andere datum. Hoe simpel kan het zijn.

De aanbetaling blijft gewoon zoals die altijd al was, u loopt tenslotte toch geen enkel risico. Het restant dient nog steeds uiterlijk 8 weken voor aankomst te zijn voldaan. Voor niet Corona gerelateerde annuleringen verwijzen wij graag weer naar onze standaard voorwaarden zoals die op de site worden vermeld en dus denk wederom aan je eigen annuleringsverzekering voor die gevallen. Als extra kunnen wij aanbieden dat bij een reservering van een gîte voor 2 weken of langer de betaling ook in 3 termijnen mag worden voldaan. Wat staat een heerlijke vakantie in de Charente nog in de weg? Nou, eigenlijk niets 😉

Heeft u vragen? Mail ons op info@lepetitmasdile.com

Voor de beschikbaarheid van de gites of het aanvragen van een kampeerplaats klikt up op 1 van de onderstaande buttons

Onze 3 verschillende Gites De ruime en gezellige Camping

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top