Skip to content
Ik zou het op zeker wel (w)eten

Rucola, meloen en Parmezaanse kaas

Een zeer verrassend gerecht om mee te starten : meloen, rucola, Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Als je dit eenmaal hebt geproefd dan wordt dat meteen een blijvertje. Heerlijke op zwoele zomeravonden als voorgerecht, goede koude wijn erbij, ik zeg niets meer aan doen.

Meloen en Parmezaanse kaas
Gevulde champignons. Vakantie en boodschappen

En nog zo’n topper om mee te starten. Check wel van te voren of iedereen de “blauwe Franse kaas” lust, Gorgonzola in dit geval. Zo ja, oh oh oh, dan kan je er niet vanaf blijven. Heel fijn voorgerecht wanneer het niet bloedheet is buiten, maar mij smaakt het altijd.

Portobello’s met Gorgonzola

Kip met Ham in Bladerdeeg

Ben je gek op hartige taarten? Dan is dit een echte aanrader. Zeker een volledige maaltijd, afhankelijk met hoeveel mensen je aan tafel zit, maar met een voorgerecht erbij heb je hier genoeg aan met 4 personen. Zo lekker, zowel in de winter als in de zomer.

Ik had er nog nooit van gehoord, maar toen ik het opzocht bleek het toch echt te bestaan. Bij bloemkool denk je al snel aan “een papje”. Nou niets van dat. Een ovenheerlijke smaak die bij ons ook buiten het seizoen zeker gegeten wordt.

Bloemkool ovenschotel

Gegrilde mediterrane groenten

Mijn allerlekkerste bijgerecht, gegrilde groente uit de oven, met onder de groente een heerlijke saus op basis van tomaten. Het gerecht wordt letterlijk afgetopt met mozarella. Eet hier een aardappelvariant bij en eventueel een stukje kipfilet. Zo lekker.

Boodschappen doen in Frankrijk. Mooie groente.
Restaurant in Frankrijk. Mascarpone en advocaat

Ik kan zelf de avond niet lekkerder afsluiten dan met dit toetje. Er blijft nooit, maar dan ook nooit ook maar 1 kruimeltje over wanneer we dit op tafel zetten. Wel even oppassen met eventueel kinderen aan tafel, er zit een beetje advocaat in. En zelfs met 2 linker handen kan je dit maken.

Mascarponebekertje

Back To Top