Skip to content

Sanitair terras zwembad tuin

Morgen is het half maart en dat betekent nog 15 dagen tot de opening van onze camping en gites. Je gaat er toch van uit dat er meteen eerste weekend een caravan op de stoep kan staan. Dus de gehele accommodatie wordt nu stap voor stap nagelopen, schoongemaakt, onderhoud gepleegd waar nodig en ga zo maar door. Zo’n leuke “to do lijst” met 1 klus afstrepen en er weer 2 bij zetten. Klinkt vast bekend bij andere eigenaren 🙂

Hoe dan ook, er moe(s)t nog veel gebeuren. De geiser bij het tuinhuis was door 1 nachtvorstje kapot gegaan en dus op zoek naar een andere. Er is gelukkig een redelijke Franse variant marktplaats en een andere was dan ook snel gevonden. Zoals altijd bij mij werkt een andere geiser nooit de eerste keer, zo ook nu. De lokale loodgieter gebeld en 5 minuten later was het euvel al verholpen, een membraan die bleef hangen. Warm water in het tuinhuis, Caroline kon door met de schoonmaak van de gites.

Meteen maar door naar het sanitair van de camping. Goed nadenken wat je mee moet nemen, anders kan je weer terug naar de schuur voor wat dan ook. Baco, waterpomptang, afdichtringetjes, alles mee………….behalve de thermostaatkraan ……… die lag nog binnen. Toch weer ff terug. Alles aangesloten en…………de geiser sloeg gewoon in 1 keer aan 🙂 Soms zit het mee, alhoewel, drup drup drup. Uiteraard. Water en Arthur, ook dat gaat nooit in 1 keer goed. Fout snel gevonden, oude afdichtring laten zitten. Vervangen en alles helemaal top.

Als ik wegloop zie ik nog een bergje as en houtskool op het kampvuur liggen. Die moet ook nog leeg geschept worden. Weer eentje op de lijst erbij. Eenmaal weer terug in de tuin moet het bituum nog van het dak van het terras bij het zwembad. Verkeerd gemonteerd en dus lekkage gehad. Vervelende was wel dat daar ook de verwarming op lag…………..met 200 beugeltjes vastgezet 🙂 Maar ja, laten liggen was geen optie. Ondertussen is het dak leeg, is er nieuw bituum en goede kit in huis en kan de opbouw weer beginnen.

Na 10 jaar trouwe dienst moest ook de handgrasmaaier vervangen worden. De tuin moet er toch altijd strak bij liggen. De grote zitmaaier is ook aan vervanging toe, maar we wachten even op de juiste aanbieding. Straks is weer mooi groen en strak en kan iedereen weer van de rust en ruimte genieten. Waarschijnlijk zijn de triatleten de eersten, zij komen voor een trainingsweek voor de triathlon. Dus over 5 weken is ook het zwembad al weer open, dan zijn we echt begonnen.

Back To Top