Skip to content

Tafeltje dekje, maar dan op z’n Frans

Je bent een dagje, of soms net even langer, aan het sturen op de A20 richting Limoges. Daar is de laatste afslag, nr 23, nog iets minder dan een uur binnendoor en dan kan het feest echt gaan beginnen. Natuurlijk begint de vakantie al wanneer je thuis de deur achter je dicht trekt, maar het echte gevoel komt er als je op de plaats van bestemming bent. Vaak loopt het dan al tegen 5 of 6 uur, afhankelijk van hoe je de reis hebt ingedeeld natuurlijk. En dan moet er gegeten worden, pfffff. Heb je eindelijk vakantie, moet je alsnog weer koken. Voor die eerste dag hebben wij dan ook een meer dan handige en ludieke oplossing bedacht : de hè hè we zijn er maaltijd.

Stel je maar voor dat je arriveert bij Le Petit Mas d’ile, je gaat de tent opzetten dan wel breng je de bagage naar je gîte, de kinderen springen in het zwembad en zelf plof je in een luie stoel met een drankje. Want jullie hebben op de website gelezen over de aankomstmaaltijd en die ook besteld. Bij aankomst vragen wij hoe laat je wilt eten en op het afgesproken tijdstip komen wij met het eten, drinken, borden, bestek en een appelmoes voor de kinderen erbij. Alleen dus de tafel en stoelen rangschikken en je kan aan tafel. Maar het allermooiste moet nog komen : afwassen is verboden. Na het eten breng je alles bij ons terug en krijg je in ruil nog een ijsje. Hoe fijn kan je vakantie beginnen.

Table d’hôte bij Le Petit Mas d’ile

Maar je gaat natuurlijk niet alleen naar Frankrijk voor het mooie weer, die leuke camping of die fraaie gîte. Er is meer dan dat en over de diverse plaatsen , parken, attracties en markten heb ik eerder al een serie blogs geschreven. Maar wat is er fijner dan tijdens je vakantie om niet te hoeven koken? Precies dat er dus voor je gekookt wordt. En koken kan ze die Caroline van Le Petit Mas d’ile. En wij doen dat niet alleen in het hoogseizoen, maar elke gast kan gebruik maken van onze table d’hôte service.

Normaal gesproken hebben wij 3 keer per week de mogelijkheid om aan te schuiven bij ons aan de lange tafel. Die tafel staat, vanwege de logistiek en de ruimte, op de camping en is volledig overdekt. Werkelijk iedereen kan mee-eten en vegetarisch behoort uiteraard tot de mogelijkheden, mits van te voren aangegeven. Wij koken nooit met orgaanvlees en in principe ook niets met vis, dus het moet wel heel raar lopen wil je met een lege maag van tafel gaan. Ook maken wij nooit een pastamaaltijd, die wordt al genoeg gemaakt bij de tent of de gîte.

Met of zonder kinderen?

Wat we eten is wel altijd een verrassing. Caroline doet namelijk altijd op de dag zelf de boodschappen en koopt dus alles vers. Het enige wat bij ons uit de vriezer komt zijn ijs en frietjes. Uiteraard beginnen we altijd met een fijn voorgerecht waarbij het eerste glaasje wijn natuurlijk al is ingeschonken. Het hoofdgerecht is voor het merendeel dusdanig gekozen dat het iets is wat je niet bij de tent of in de gîte zelf zou kunnen klaarmaken. Tja en dan nog het toetje. Op de één of andere manier staan er dan opeens heel veel kinderen rondom de tafel en heel gek, er blijft nooit iets over. Tel daar bij op een meer dan gezellige ambiance, sterke verhalen en een goed glas wijn, en je bent verzekerd van een top avond.

Tot slot een tip van ons die we geven puur op basis van bijna 15 jaar ervaring. Voor een onbezorgde avond aan tafel geef je de kinderen van te voren al wat te eten bij de tent of gîte. Dit om de simpele reden dat zij altijd vriendjes en vriendinnetjes hebben die, ten tijde van de table d’hôte, allemaal nog op het grote veld aan het spelen zijn. Jullie kinderen en jij zelf zitten dan niet lekker en rustig aan tafel.

Het culinaire feestje

Ook is de ervaring dat de kinderen weinig eten en het “lust ik niet” komt nog wel eens voorbij. Niet alleen zonde van je geld, maar wij vinden het altijd erg zonde als we eten moeten weggooien, want wij koken wel de hoeveelheden behorend bij het aantal mensen aan tafel. Weet je nou zeker dat je kind echt alles eet en het ook een feestje vindt om aan tafel te zitten, dan zijn ze uiteraard meer dan welkom en hebben wij niets gezegd.

Kortom, onze table d’hôte is een feestje voor bijna iedereen, het staat garant voor een ontzettend gezellige avond en je leert iedereen ook nog eens een beetje beter kennen. Oh en had ik al gezegd dat de table d’hôte inclusief de wijn is? En dat voor slechts € 21,50 pp. Table d’hôte, altijd leuk en gezellig, want je komt elkaar toch steeds tegen op ons terrein.

Lees ook : Doe eens leuk

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top