Skip to content

Waar gebeurd

Iedereen heeft dat wel eens meegemaakt, dat er iemand iets vertelt en je eerste reactie is “echt?” Dat dergelijke situaties ook op een camping voorkomen zal jullie niet verbazen denk ik zo. Elk jaar weer zijn er wel situaties of gebeurtenissen dat wij toch weer met een mond vol tanden staan terwijl we van te voren denken : ons kunnen ze niet meer verbazen!

Op onze camping is al jaren de wifi gewoon gratis. Zie niet in waarom we daar geld voor moeten vragen. Een router kost tegenwoordig 2 tientjes en doorlussen is zo gebeurd. Verder hebben wij hier nog geen glasvezel, dus ga je geld vragen voor niet optimale internet? Nee dus. Paar jaar geleden hebben we zelfs een internetkabel over de weg gespannen zodat er sindsdien ook een router bij de table d’hote tafel hangt. tegenwoordig maakt het merendeel gebruik van de 4G omdat de Nederlandse abonnementen steeds uitgebreider worden. Maar goed, de gratis wifi is er dus nog steeds.

Op een dag arriveert er een gezin bij Le Petit Mas d’ile die een gite hadden gereserveerd. Alles was in gereedheid gebracht en de familie was keurig op tijd. So far so good. Na het voorstelrondje en het laten zien van de kamers, zwembad, camping en andere zaken werd de auto natuurlijk uitgeladen en gingen wij weer verder met onze bezigheden. Wij stonden in de keuken een paar maaltijden voor te bereiden toen er plotseling op de keukendeur werd geklopt.

zwembad met terrasDe man van het zojuist gearriveerde gezin. Ik deed de deur open en vroeg waar ik hem mee kon helpen en of alles in orde was? Alles was in orde en hij had ook de wifi ontdekt, maar hij zei : je wifi stond niet helemaal goed dus ik heb de algemene settings van je routers even aangepast. Eh………….sorry…..wat heb je gedaan? Ik ben al helemaal geen wizkid en als er dan ongevraagd aan mijn routers iets wordt veranderd dan zie ik al allemaal beren op de weg.

Wat er volgde was een technisch verhaal waar ik uiteraard niets van snapte. Ik heb uiteindelijk maar gevraagd of hij even wilde opschrijven hoe alles stond zodat ik in geval van een probleem alles weer kon resetten. Dat was geen enkel probleem. Gelukkig. Toen hij weer vertrokken was keken wij elkaar toch wel even raar aan. Ik besloot de man eens te “Googlen” en al snel had ik hem gevonden. Hij was een “wifi specialist” bij TNO. We hebben sindsien geen problemen meer gehad met die router.

Back To Top