Skip to content

De cirkel van 1 kilometer

Het seizoen op Le Petit Mas d’ile was ten einde, vrienden werden weer opgezocht, afspraken voor lunches en diners stonden al in de agenda. Hup de auto in om even naar een winkel te gaan, heerlijk om de zwemtrainingen weer op te pakken, wel reserveren natuurlijk, maar het was ook lekker rustig in het zwembad. Ook heel fijn is het om hier in de Charente weer de tijd aan jezelf te hebben, niet nadenken wat er allemaal moet, maar gewoon dagplanningen maken zoals je die zelf wilt en zo ook net zo snel weer aanpassen omdat het toch wel heel erg lekker weer is om nog een rondje te fietsen.

En toen kwam Macron op de TV met een aankondiging waar werkelijk niemand vrolijk van werd. We gaan de 2e lockdown in en wel tot minimaal 1 december. Weg bewegingsvrijheid, weg afspraken, winkels dicht, briefjes invullen als je je huis verlaat en het aller vervelendste………….je mag maximaal 1 uur “bewegen” in een straal van 1 km rondom je huis. Voor ons nog eens extra nadelig vanwege de rivier de Vienne. Op zich niet erg ware het niet dat de brug over die Vienne buiten de 1 kilometer zone ligt.

Omdenken

Maar goed, het is niet anders, aanpassen, knop om en weer door. Direct alle plannen wijzigen. Kampvuur maken met z’n tweeën, nieuwe recepten uitproberen, bepaalde klussen gaan in een hogere versnelling en zullen dus ook nog eens eerder klaar zijn. Fietsen heeft geen zin in een straal van 1 kilometer en dus het plan opgevat om iets aan de loopsnelheid te gaan doen. Schema op internet opgezocht en op 1 november maar meteen mee beginnen. Het voornemen is ook om elke dag in ieder geval een wandeling te maken, want er zijn gelukkig nog wel redelijk wat “chemins” (paadjes) waar we wel mogen lopen. Zij iemand niet ooit : elk nadeel heb z’n voordeel?

Ook de online marketingcursus van Rimke de Groot kan nu nog beter worden opgepakt, sterker nog, er komt nog even een cursus bij van 1 week, schijn je daarna een nog betere blog te kunnen schrijven 😊 Hoe dan ook, genoeg te doen hier en wij gaan niet bij de pakken neerzitten. Ook dit gaat weer voorbij. Wij zijn er van overtuigd dat de maanden die in 2020 achter ons liggen een stuk zwaarder zijn geweest dan alles wat er tot volgende zomer nog gaat komen. Dus hoe erg kan het zijn?

Corona kilo’s

Het weer werkt gelukkig de komende dagen ook nog eens mee en wij hebben niet te klagen over ruimte in algemene zin. Op de camping is genoeg te doen. De nieuwe table d’hote ruimte vordert gestaag en wordt mooier dan gedacht. Het grote veld van de camping ligt er na alweer een maaibeurt prachtig bij, net als onze grote tuin die net door Caroline is gemaaid. Er ligt voldoende hout in de schuur, dus koud krijgen we het ook al niet. Als we de ondertussen beruchte Corona kilo’s nu ook nog buiten de deur kunnen houden, dan is deze periode weer voorbij voordat we er erg in hebben.

Leuk is uiteraard anders, maar de regels zijn een gegeven net als het virus en van beiden wil iedereen zo snel mogelijk verlost zijn. Dus we gaan niet de randjes opzoeken van wat nog net wel kan, maar wel het letterlijke randje van die ene kilometer natuurlijk 😊 Er wordt maar 1x per week boodschappen gedaan en verder zal Netflix weer goed bezocht worden en merken we nu al dat het internet nog trager is vanwege alle telewerkers. Uiterlijk eind 2022 hebben we glasvezel……zeggen ze.

Back To Top