Skip to content

Robbie Williams

Ergens eind vorig jaar zagen we opeens op internet dat Robbie Williams naar Parijs zou komen. Hoe leuk is dat. Kaartjes waren betaalbaar en met de trein ben je er zo vanuit Limoges. Ochtendtrein op maandag heen, in de avond het concert, hotelletje en de volgende dag eind van de middag terug. Zo kan je ook nog even Parijs in. Top plan en zo gezegd zo gedaan. Alles geboekt. Treinkaartjes online gereserveerd en een hotel, nou ja, daar weet ondertussen ook iedereen  de weg hoe dat online te boeken.

De feestdagen gingen voorbij, er werd wat geklust in en om het huis, lekker sporten en ondertussen langzamerhand alles weer in gereedheid brengen voor het nieuwe seizoen. En opeens is het dan maart en komt DE dag snel dichterbij. De dag van het concert. Vandaag, zondag 19 maart, pakten we in de ochtend 2 kleine rugzakjes voor de overnachting en legden onze spullen klaar. Zo, nu eerst even koffie drinken. Ping. Een sms bij Caroline. Uw trein van dinsdag 21 maart is geannuleerd. SNCF. Klik hier voor verdere opties.

SNCF en klantenservice

Nou, als jullie dachten dat zulke apps in Frankrijk beter werken dan in Nederland dan hebben jullie het mis. Daar was dus niet uit te komen. Je kon helemaal niks aanpassen. Oh ja, c’est la grêve. De staking. Vast niemand ontgaan dat ze in Frankrijk op hun achterste benen staan omdat ze wel tot hun 64e moeten werken ipv 62. Tja, dat zijn ze niet gewend, alleen kunnen ze niet bedenken dat het over een aantal jaar simpelweg met zo’n grote bevolking niet meer te betalen is. Maar goed, daarom konden we dus online geen andere trein uitzoeken. Uiteindelijk vond Caroline er eentje………. Eerder weg uit Parijs en € 70 bijbetalen. Eh …. Sorry ……. Ik moet eerder weg en ook nog bijbetalen omdat jullie willen staken? Dan toch maar de klantenservice via de telefoon proberen.

Er volgt standaard een mega irritant muziekje als je grote Franse bedrijven belt. Orange en SNCF spannen echt de kroon. Volgens mij is het muziekje uitgezocht op “irritatie niveau”. Je bereikt binnen een aantal minuten een dusdanige irritatie dat je wel op wilt hangen. Maar wij niet 😊 Wij zijn gehard door alle telefoontjes naar Orange ten tijde van onze aanvraag voor glasvezel (zie ander blog). En ja hoor, na minuten wachten kreeg Caroline iemand aan de telefoon. Ze vertelt wat er geboekt was, dat we niet willen bijbetalen want het is niet ons probleem en hoe we nu terug moeten?

Swing when you’re winning

Thanks for calling SNCF. This call was recorded to improve our quality on service. Tuut tuut tuut. Eh ….. is nou de verbinding verbroken? Yep. Maar ze krijgen mij niet gek. Ik ga gewoon weer in de wachtrij want ik weiger € 70 bij te betalen voor een reeds bestaand treinticket. Das mijn vrouw. Dus weer minuten lang naar dat irritante muziekje geluisterd en wederom na tijden iemand aan de telefoon. De Fransman sprak ook nog Engels. Net ff makkelijker om je toch nog iets beter uit te drukken. Het eerste wat Caroline zei : niet ophangen svp want ik zit nu meer dan een half uur in de wacht en ik wil alleen een ander treinticket zonder extra kosten.

De man was uiterst behulpzaam. Opeens werd het heel stil.  Bent u er nog? Vroeg Caroline. Ja hoor. Oefffff, en hij had nog nieuwe kaartjes geregeld ook zonder extra kosten. Ja, wel iets eerder naar huis, maar evengoed nog tot ergens na 4 uur in de middag in Parijs. Wel zo leuk. Bellen met een klantenservice in Frankrijk blijft iets van “de aanhouder wint”. We deden alvast een dansje voor morgenavond, want dat wordt tenslotte toch Swing when you’re winning” 😉

Back To Top