Skip to content
Wandelen in Frankrijk

Je gaat op vakantie naar Frankrijk. Niet alleen om te wandelen in Frankrijk, maar ook om heerlijk uit te rusten en te genieten van de rust, natuur en de Franse keuken. Wat is er dan fijner om die elementen met elkaar te combineren? Bijna iedereen maakt wel een keer tijdens de vakantie een wandeling in Frankrijk. Iedereen wandelt, kort of lang, vaak of soms. Als je er goed over nadenkt is er eigenlijk één groot verschil in het wandelen. Je wandelt één of een paar keer tijdens je vakantie of je boekt een echte wandelvakantie.

Voor beide keuzes hebben wij voor jullie de goede informatie op een rijtje gezet. Maar heel even een stukje terug in de tijd. Sinds 2007 runnen wij nu deze heerlijke vakantie accommodatie met 3 gîtes (appartementen) en onze kleine camping. Vele families hebben wij in de afgelopen jaren al mogen ontvangen. Schrik niet, dat zijn er ondertussen meer dan 1.500! Velen zijn meer dan 1 keer teruggekomen, en dat is niet zonder reden.

Waarom dan naar de Charente? En waarom zou je kiezen voor Le Petit Mas d’ile? Nou, in ieder geval de rust en de ruimte en de talrijke pittoreske dorpjes. Tel daar de ontelbare wandelingen bij op en je zult begrijpen dat als je wilt wandelen in Frankrijk, iedereen hier prima aan zijn trekken kan komen. Of je nu gaat voor die 1 of 2 wandelingen of onze wandelvakantie, de omgeving en wij zullen je niet teleurstellen.

Wat gaat het worden?

Een paar leuke wandelingen

Je hebt een gezellige gîte (appartement) geboekt of je hebt een mooie plek om onze kleine camping. Het is lekker weer en je wilt er op uit. Er is meer dan genoeg te doen, maar vandaag staat er een wandeling op het programma. Zowel met als zonder kinderen helpen wij je graag op weg.

Wandelvakantie in de Charente

Een week lang heerlijk wandelen en je totaal niet druk hoeven te maken om het eten en/of eten koken? Dat kan. Wij regelen echt alles voor je. Wandelroutes met een gpx bestand, heerlijke maaltijden en een fijne kamer of appartement. Bijna alles is mogelijk. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos.

Confolens en omgeving, veelzijdig en verrassend

en geniet van de Franse keuken

Confolens en de omgeving

Vakantie in Frankrijk. Nog steeds wordt er gedacht dat je naar de Ardèche, Dordogne of Provence moet gaan om een goede vakantie in Frankrijk te hebben met mooi weer. Niets is minder waar. De Charente staat bekend om het gebied met de meeste zonuren van West Frankrijk. Tel daar bij op dat je hier geen massatoerisme hebt en dat er toch ontzettend veel te zien en te doen is.

Wij kunnen hier natuurlijk een prachtig verhaal gaan houden wat je allemaal moet gaan doen en zien, maar het is veel makkelijker om ons E-book te downloaden. Een overzichtelijk digitaal boekje met alle ins en outs over de omgeving, wat er te doen is, waar je kan eten etc. Vul alleen even je e-mailadres in en je krijgt de downloadlink terug.

Gratis E-book
Wordt het een appartement of de camping?

En, zijn jullie er al uit? Laat je verrassen wat de Charente allemaal te bieden heeft. Van kastelen tot klimparken en van pittoreske dorpjes tot de gezellige Franse marktjes. Op onze website vind je ook diverse blogs over de bezienswaardigheden, wandelen in Frankrijk, de marktjes, vakantietips etc. Alleen nog even kiezen of het een gîte of de camping wordt.

Back To Top