Skip to content

Luieren kan je leren – deel 3

Kiezen

Rudolf heeft zijn rode neus al weer laten zien. De Kerstman is on tour. Huizen, straten en pleinen krijgen een metamorfose. Overal lichtjes, kerstbomen en andere decoratie. Het zijn overduidelijk de laatste dagen voor Kerstmis. De surprises liggen al weer bij het oud vuil, ingeruild voor engelenhaar en schuimkransjes. Iedereen herkent de sfeer van Kerst in huis, de dennengeur van de boom, kerstliedjes op de radio en dan de aloude vraag die opdoemt : wat gaan we eten met Kerst?

Maar nog geen 10 dagen later, de eerste week januari, is het huis opeens weer kaal, alsof je klaar bent voor een aanstaande verhuizing. Gelukkig is het na een paar dagen gewoon weer “je huis” en probeert iedereen weer terug naar normaal te gaan. Ja, komend jaar krijgen die woorden helemaal een extra lading. Terug naar het oude normaal. Hoe was dat ook al weer? Bijna een jaar zitten we straks al met maatregelen en een ontwrichtte maatschappij. Betere tijden lijken in aantocht, maar voor nu kunnen we er alleen maar op hopen. Gelukkig is er dan nog dat vooruitzicht van de zomervakantie.

Grote veld schaduw  Het grote veld

De Charente

Die keus was dan vlak voor Sinterklaas nog wel genomen, maar waar gaan we in hemelsnaam naartoe binnen de Charente? Ondanks dat alle VVV’s zich concentreren op de grote plaatsen aan de kust en de andere bekende “toeristen trekkers” is er nog zoveel meer te zien en te doen in dat fraaie departement. Ik beschreef eerder al iets uitgebreider 3 bezienswaardigheden waarom dit departement zo leuk en fijn is. Maar ook voor de diverse vakantie accommodaties ben je hier aan het goede adres.

Binnen de Charente is werkelijk van alles te vinden, van kleinschalig tot groot en van budget tot 5 sterren accommodaties. Meer en meer lezen wij op diverse vakantie gerelateerde websites dat “het kleinschalige” toch wel terrein aan het winnen is, zeker met de Corona pandemie in gedachte is het hebben van veel ruimte en privacy toch wel een groot goed geworden. Wanneer je er voor kiest om een gîte te huren is dat probleem sowieso al nihil, want met een gîte heb je altijd alles privé, van ingang tot keuken en van slaapkamer tot woongedeelte.

 

Kamperen met ruimte

Met meer dan 9000 campings in Frankrijk moet het niet moeilijk zijn om de camping te vinden die voldoet aan al jouw verwachtingen 😉. Alhoewel? Gelukkig helpt Google een heel eind en zijn er voldoende websites, gidsen en social media kanalen om er al snel achter te komen wat je nou wel en niet wilt qua accommodatie, voorzieningen en faciliteiten. Als de eigenaar zijn of haar website een beetje op orde heeft dan is daar tegenwoordig ook een “over ons” pagina te vinden. Een ideaal hulpmiddel om te zien wie de camping en/of gîtes nu eigenlijk beheren?

Altijd fijn om te zien of je meteen een soort van klik hebt met die mensen. Staan er een paar oude rockers of een heel jong gezinnetje op die “over ons” foto? Voor velen zal dit meteen een groot verschil maken en in sommige gevallen ook meteen een moment van weg- of doorklikken op de website. De volgende stap, op de website van je keuze, is dan uiteraard een blik werpen op de accommodatie. Gîte dan wel camping. Wordt de ene familie heel blij van lekker dicht bij de buren staan, de ander wil zoveel mogelijk ruimte.

Grote veld  Kamperen met ruimte

 

Rust en ruimte samen met groen en gezelligheid

Als eerder gezegd, de kleine campings zijn in opkomst, mede veroorzaakt door de Corona.  Wij zien dat eigenlijk al een aantal jaren achtereen gebeuren. Natuurlijk de gezinnen met kinderen vanaf “een bepaalde leeftijd” zoeken de campings met vertier op. Gevoelsmatig zeg ik dat de “grens”, als je daar al van mag spreken, zo ongeveer ligt bij de leeftijd van 12 tot 16 a 17. Zodra het toegestane flesje bier in zicht komt dan willen ze of er alleen op uit of ze gaan wel mee, maar onder bepaalde voorwaarden en meestal zijn die voorwaarden niet een kleine camping met heel veel ruimte zonder animatie 😉

In de beginjaren dat wij Le Petit Mas d’ile vorm gingen geven zagen wij dan ook vooral families met kinderen tot ongeveer 10 jaar. Uiteraard heel leuk en makkelijk, want die categorie neemt bijna alles van je aan en laat zich goed corrigeren, als dat al nodig mocht zijn. Maar gelukkig komen de laatste jaren ook steeds meer “pubers” onze kant op. We moeten nog steeds voorzichtig zijn met dat woord want bij velen is het een “verboden woord”. Op onze camping ligt er nu al een plan helemaal klaar voor een eigen veldje voor deze “kinderen van zekere leeftijd”. Vroeger liepen daar de geitjes. Binnenkort wordt het omgedoopt tot het “kleini-geitje”. Een chille hangplek met wifi, loungebank, koelkast en vuurplaats.

 

Accu opladen

Mooi om te zien is hoe makkelijk de diverse families bij elkaar aanhaken, ongeacht of ze op de camping staan of dat ze een gîte hebben geboekt. Twee van onze troeven zijn daar mede verantwoordelijk voor, te weten het kampvuur en onze onvolprezen table d’hôte. In theorie kan namelijk binnen 1 week iedereen aan tafel hebben gezeten. Kort na zo’n table d’hôte zie je van alles ontstaan op de camping. Er wordt samen gevoetbald, spelletjes gedaan, kampvuur gemaakt, ja, er werd in 2020 zelfs een coronaproof bonte avond georganiseerd. En nogmaals, de mensen van de gîtes zijn daar ook bij.

Als het goed is heb je nu in het bovenstaande stuk, en in deel 1 en deel 2 van deze serie blogs, een goed beeld gekregen van wat je bij Le Petit Mas d’ile kan verwachten, welke families er bij ons vakantie komen vieren, dat er heel veel kan en bijna alles mag, maar bovenal, dat je er bijna zeker van kan zijn dat je met een “volledig opgeladen accu” terug zal keren naar huis om na de vakantie weer een frisse start te kunnen maken. Want echt, luieren kan je leren 😉

De andere delen lees je hier : Deel 1, deel 2 en deel 4

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top