skip to Main Content
Caroline en Arthur Mekenkamp

Wij heten je van harte welkom bij Le Petit Mas d’Ile. Na onze wereldreis (www.travel4us.nl) in 2003/2004 waren we het er samen al snel over eens dat wij “het roer om” wilden gooien, maar wat, hoe en waar? Na veel praten, denken en zoeken heeft dit uiteindelijk geresulteerd in de aankoop van deze prachtige oude herenboerderij in de Charente.

Hoe alles verliep van 2004 tot eind 2006 kan je lezen in dit document : Van finish tot start

De boerderij
boerderijwoning-banner

De Herenboerderij Le Petit Mas d’Ile (de kleine boerderij bij het eiland) biedt ons de gelegenheid ons leven in Frankrijk voort te zetten in de ongedwongen sfeer die bij ons past.

De boerderij, in Limousin stijl, is in de loop der jaren prachtig verbouwd en gerenoveerd en biedt ons de mogelijkheid om een heerlijke Franse tijd door te brengen in een prachtige omgeving met veel ruimte en te kunnen genieten van het buitenleven.

Le Petit Mas d’Ile, een plek waar u zich onmiddellijk thuis zult voelen en die goed bereikbaar is.  Hier hoeft niets en (bijna) alles mag.

De vakantie voorbereiding - een gratis E-book

Le Petit Mas d’Ile zelf is natuurlijk niet de enige reden waarom een vakantie hier zo prettig is. In de omgeving zijn alle ingrediënten aanwezig voor een veelzijdige vakantie.

Een fijne wandeling of een bezoek aan een kasteel, het kan allemaal. Maar ook die gezellige marktjes, de typische Franse terrassen voor een kop koffie of een glaasje pineau de Charente, het is er allemaal.

Nieuwsgierig geworden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en download gratis ons e-boek met vele tips en wetenswaardigheden over de omgeving. Dat is pas een goede voorbereiding van je vakantie.
Locatie
Charante detail kaart

Le Petit Mas D’ile ligt in de Charente. In de driehoek tussen Poitiers, Angoulême en  Limoges. Vlakbij de rustieke plaats Confolens. Op ongeveer 900 kilometer van Utrecht.

De omgeving rondom Le Petit Mas d’Ile leent zich uitstekend voor mooie fietstochten en prachtige wandelingen. Maar ook het bezoeken van kastelen, marktjes en mooie steden behoort zeker tot de mogelijkheden.

Wie zijn wij

Gastvrouw Caroline

Het is maar een kleine stap van de bloedtransfusiedienst naar een camping. In beide gevallen moet je het je “gast” zo aangenaam mogelijk maken met dat verschil dat we nu voornamelijk buiten zijn en ons eigen ritme bepalen.

Ik heb me de afgelopen jaren ingezet als raadslid van de gemeente St. Germain de Confolens. Hierdoor weten wij nu redelijk goed de weg, in letterlijke en figuurlijke zin, in onze omgeving.

Gastheer Arthur

Ze zeggen wel “eens een inkoper, altijd een inkoper”. Tja, met grote regelmaat val ik hier weer terug in mijn oude rol. Er moet altijd wel “iets geregeld worden”. Maar het fijne is nu wel dat alles in ons eigen tempo gaat.

Verder ben ik een fanatiek triatleet en kan je alles vertellen over de mogelijkheden om te trainen hier in de buurt. Daarnaast organiseren we speciale trainingsweken voor triatleten maar ook voor hardloopclinics, fiets- en wandelweken bent u hier aan het juiste adres.

Back To Top