Skip to content
Caroline en Arthur Mekenkamp

Een lot uit de loterij, zo zagen wij de mogelijkheid om dit prachtige bedrijf te kunnen kopen. Ons abonnement bij de staatsloterij hebben we dan ook opgezegd 🙂 Na onze wereldreis (www.travel4us.nl) in 2003/2004 waren we het er samen al snel over eens dat wij “het roer om” wilden gooien, maar wat, hoe en waar?

Lees er alles over op de geheel vernieuwde “Over ons” pagina.

De boerderij
Een gezellige gîte of een kleine camping

De Herenboerderij Le Petit Mas d’Ile (de kleine boerderij bij het eiland) biedt ons de gelegenheid ons leven in Frankrijk voort te zetten in de ongedwongen sfeer die bij ons past.

De boerderij, in Limousin stijl, is in de loop der jaren prachtig verbouwd en gerenoveerd en biedt ons de mogelijkheid om een heerlijke Franse tijd door te brengen in een prachtige omgeving met veel ruimte en te kunnen genieten van het buitenleven.

Le Petit Mas d’Ile, een plek waar u zich onmiddellijk thuis zult voelen en die goed bereikbaar is.  Hier hoeft niets en (bijna) alles mag.

De vakantie voorbereiding

Le Petit Mas d’Ile zelf is natuurlijk niet de enige reden waarom een vakantie hier zo prettig is. In de omgeving zijn alle ingrediënten aanwezig voor een veelzijdige vakantie.

Een fijne wandeling of een bezoek aan een kasteel, het kan allemaal. Maar ook die gezellige marktjes, de typische Franse terrassen voor een kop koffie of een glaasje pineau de Charente, het is er allemaal.

Nieuwsgierig geworden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en download gratis ons e-boek met vele tips en wetenswaardigheden over de omgeving. Dat is pas een goede voorbereiding van je vakantie.

Locatie
Charante detail kaart

Le Petit Mas D’ile ligt in de Charente. In de driehoek tussen Poitiers, Angoulême en  Limoges. Vlakbij de rustieke plaats Confolens. Op ongeveer 900 kilometer van Utrecht.

De omgeving rondom Le Petit Mas d’Ile leent zich uitstekend voor mooie fietstochten en prachtige wandelingen. Maar ook het bezoeken van kastelen, marktjes en mooie steden behoort zeker tot de mogelijkheden.

Blogs
Violen

Wat is een website zonder blogs? Precies, een incomplete website. Onze blogs zijn niet zomaar “verhaaltjes” maar dragen over het algemeen wel bij in de vorm van nuttige informatie, wetenswaardigheden maar ook lijstjes met tips, bezienswaardigheden en zelfs recepten.

Veel leesplezier met onze blogs

Onze voorzieningen
Zwembad met terras

Eigenlijk is gewoon alles aanwezig wat er aanwezig hoort te zijn op een “kleine” camping met hele grote kampeerplaatsen. Maar ook voor de bezoekers van onze gites uiteraard.

Zwembad, speeltoestellen, grote tuin, gratis wifi spot en ga zo maar door. Lees er alles over op de aparte pagina “voorzieningen”.

Wat gaan we doen? De activiteiten
Kanovaren

Is er hier iets leuks te doen? Die vraag horen wij gelukkig heel weinig omdat we er een mooie pagina voor hebben gemaakt EN omdat bijna alles in ons fraaie gratis E-book staat.

Maar natuurlijk staan wij altijd klaar om jullie verder te helpen. Maar kom nu alvast lekker in de vakantiestemming via de aparte pagina “activiteiten”.

Back To Top