skip to Main Content

Laatste bevestigde nieuws uit Frankrijk

Op deze pagina plaatsen wij direct al het nieuws wat door de overheid is bevestigd.

Laatste nieuws van 2 juni

Het onbeperkt reizen blijft echter beperkt tot het Franse grondgebied. De binnengrenzen van Europa blijven ten minste tot 15 juni gesloten. Voor de buitengrenzen! van Europa zal half juni “het besluit met alle Europese landen samen worden genomen worden.

Laatste nieuws van 28 mei

Nou, iedereen heeft het wel gelezen dan wel gehoord : Op 2 juni mogen de campings open in Frankrijk en op 15 juni zullen de grenzen open gaan op voorwaarde dat het virus niet explosief de kop op steekt. De cijfers zijn zeer gunstig in Frankrijk, de Charente heeft zo goed als geen besmettingen meer, dus wat staat een vakantie nog in de weg?

Naast deze pagina hebben wij nu een apart document opgemaakt over hoe alles er bij ons aan toe gaat met de aangepaste regels en voorwaarden. Vraag ze gerust op, wij helpen, zoals altijd, graag.

Laatste nieuws van 26 mei

Campings in Frankrijk mogen op zijn vroegst weer open in juni, de Franse overheid moet nog besluiten over een datum. Hopelijk komt ook daar meer duidelijkheid over op donderdag 28 mei.

Eb verder : Dinsdag 2 juni: Regeringsaankondigingen over de volgende deconfiniëringsmaatregelen
Van de overheid wordt verwacht dat zij nieuwe richtlijnen geeft voor de heropening van bars en restaurants, bioscopen en theaters, tuinen en musea, grote winkelcentra en middelbare scholen. De deconfiniëringskaart, die rood en groen gekleurd is, kan ook worden gewijzigd en leiden tot verschillende beperkingen en openstellingen voor de departementen.

En hier zouden de campings en Chambres d’hote dus ook onder moeten vallen.

23 mei

Het was even stil……….

…. maar daar zal snel verandering in komen. De geruchten zijn nu wel heel hardnekkig dat de grenzen 15 juni open zouden gaan. Iedereen kijkt gespannen uit naar de toespraak van Macron.

Vele landen rondom Frankrijk zijn al open dan wel hebben al een datum genoemd dat de grenzen weer open zullen zijn voor de toeristen, je zou zeggen……..Frankrijk kan niet achterblijven. Hopelijk kan ik hier morgen of overmorgen schrijven dat het inderdaad zo is en dan ook nog met een datum.

Wordt vervolgd.

Laatste nieuws van 18 mei (in de volgende week komt Macron met DE data)

Zomervakantie: in Frankrijk of in het buitenland. De stand van zaken op 18 05 20

Omdat er veel onduidelijkheden zijn in de berichtgeving zal ik u een overzicht geven van wat de situatie op dit moment! In Frankrijk is.

Ondanks het coronavirus begint het toeristische seizoen van juli en augustus vorm te krijgen. De economische belagen zijn groot en op allerlei niveaus wordt er overlegd en een strategie uitgestippeld. Algemeen wordt gesteld dat “Een vakantie in Frankrijk (eigen land) de voorkeur geniet. Maar de Europese grenzen zouden weer open kunnen gaan, net zoals dat nu al in Italië het geval is.

1. Edouard Philippe heeft op 14 mei aangegeven dat de Fransen in juli en augustus op vakantie kunnen gaan, althans op het nationale grondgebied.
In dit stadium zijn er nog onzekerheden en kunnen beperkingen niet worden uitgesloten, voegt hij er aan toe.

2. De regering zal volgende week het tijdschema voor de heropening van restaurants, bars, enz. bekendmaken. Dat is bepalend is voor een deel van het toeristische aanbod.

Dit zal bekendgemaakt worden ” in de week van 25 mei” en zal gelden voor de ‘groene’ departementen, op voorwaarde dat er voldoende “capaciteit is om de epidemie in te dammen”. zei Edouard Philippe.

3. De data voor de zomerschoolvakanties van 2020 blijven ongewijzigd, stelde de minister van Onderwijs, Jean-Michel Blanquer Ze beginnen op maandag 6 juli voor de drie zones A, B en C en lopen tot 1 september.

4. Kunnen we deze zomer naar het buitenland reizen?

Vorig jaar hebben 9 miljoen Fransen in juli en augustus hun vakantie in het buitenland door gebracht. Emmanuel Macron stelde op 5 mei dat vakanties buiten de Schengen landen onwaarschijnlijk zal zijn. “Dus we blijven onder de Europeanen, zei hij. De potentiële vakantiezone is dus beperkt tot Europa!

Zojuist bevestigd gekregen (15 mei 15.00 uur)

Zojuist bevestigd gekregen :Het bericht van de NOS waarin de suggestie werd gewekt dat Frankrijk deze zomer ‘gesloten’ zou blijven voor buitenlandse toeristen is verwijderd.
Het leidde tot veel commotie en bij navraag bij de journalist die het stuk voor de NOS schreef is niet duidelijk geworden op welke bronnen hij zijn informatie baseerde.
Voor zover wij kunnen nagaan wordt er door de minister van Tourisme Lemoyne in samenwerking met zijn EU collega’s juist naarstig gezocht naar mogelijkheden om de grenzen deze zomer wel voor EU burgers te openen.
Er zal hier begin juni ongetwijfeld meer duidelijk over worden. Vooralsnog is het NOS bericht als ‘nep nieuws’ te betitelen.

Nieuws van 15 mei

Er circuleert nu een bericht via de NOS dat er op aangestuurd zou worden om geen buitenlandse toeristen toe te laten in Frankrijk dit jaar. Pertinent NIET WAAR!!!

Er wordt pas eind mei besloten wat er gaat gebeuren. Wat er waarschijnlijk bedoeld wordt is dat het (bijna) zeker is dat mensen van buiten de Schengen landen niet toegelaten zullen worden.

Momenteel vindt er juist overleg plaats hoe het toeristische seizoen gered zou kunnen worden. Helaas wederom verkeerde aannames van de NOS. Als je goed leest spreekt het artikel zichzelf tegen……. zie hier de tekst :

quote NOS :

‘Geen buitenlandse toeristen naar Frankrijk’

De Franse regering heeft er voor het eerst openlijk op gezinspeeld dat er deze zomer geen buitenlandse toeristen naar Frankrijk komen. “Het is het binnenlandse toerisme dat de sector er nu weer bovenop gaat helpen”, zei staatssecretaris Lemoyne van het ministerie van Toerisme vanochtend op televisie. “Dit jaar moeten we het vrijwel zeker zonder buitenlandse toeristen doen.”

Gisteren maakte premier Philippe al bekend dat de Fransen in juli en augustus in eigen land op vakantie mogen. In de zomer komen normaal gesproken zo’n 17 miljoen buitenlanders naar Frankrijk om vakantie te vieren. De Franse regering wil eind deze maand officiële beslissingen nemen over de zomervakanties en de komst van vakantiegangers. Binnen de Europese Unie is nog geen overeenstemming over het heropenen van de grenzen en het wederzijds toelaten van toeristen.

Unquote

Dus eerst de misleidende kop en dan later de tekst : De Franse regering wil eind deze maand officiële beslissingen nemen over de zomervakanties en de komst van vakantiegangers

Ook in het nieuws van 15 mei een artikel van het AD 

Overigens omschrijft het AD het een stuk beter : Mogelijk doelt Lemoyne ook op de angst van mensen om te reizen of het vliegtuig te nemen omdat ze daarbij besmet zouden kunnen raken……… en …… Franse bewindslieden hebben de laatste dagen al bij herhaling laten doorschemeren dat het toerisme het deze zomer vooral van de Fransen zal moeten hebben.

…….lees hier het hele artikel 

Nieuws van 14 mei

Vanmiddag heet Edouard Philippe de plannen bekend gemaakt om de toeristische sector te redden. Dit is in samenvatting wat hij heeft gezegd.

De Fransen zullen in juli en augustus op vakantie kunnen gaan stelt premier Edouard Philippe. Het plan voorziet in “een verbintenis van 18 miljard euro aan overheidssteun” om de sector in leven te houden. De Fransen “kunnen hun vakanties boeken”, zei hij.

Hij benadrukte dat “de toeristische sector zich ertoe heeft verbonden om ervoor te zorgen dat iedereen volledig wordt vergoed wanneer de evolutie van de epidemie het niet mogelijk maakt om op vakantie te gaan”.

Door deze noodhulp hoopt de regering op “zowel het herstel als de heropleving van een sector” die 7% van het Franse BBP en twee miljoen banen vertegenwoordigt.

De “investeringsinspanning” van de staat zal worden geleid door de Banque des Territoires en Bpifrance, “die een gezamenlijk herstelplan voor het toerisme hebben opgesteld voor meer dan drie miljard euro aan financiering tussen nu en 2023”. Het herstelplan voorziet in leningen onder gunstige voorwaarden en investeringen in aandelen.

In totaal vertegenwoordigt het regeringspakket “een verbintenis van meer dan 18 miljard: “het is zonder precedent, het is massaal maar het is noodzakelijk”, zei de minister-president.

Rond 25 mei wordt besloten wanneer en in welke departementen de restaurants en cafes begin juni open zullen kunnen gaan.

Let op! Het Marshall plan geldt voor vakanties binnen! Frankrijk. In hoeverre EU vakanties mogelijk zullen zijn moet helaas nog afgewacht worden! Vooralsnog zijn de grenzen gesloten tot 15 juni.

Laatste nieuws vanuit Brussel (Bron nu.nl) …. lees verder

Nieuws van 13 mei

Brussel wil de zomervakantie van de Europeanen redden.

Brussel heeft de 27 landen van de Unie woensdag aangespoord hun binnengrenzen te heropenen om de zomervakantie van miljoenen Europeanen te redden en te voorkomen dat de toeristische sector ten gevolge van het coronavirus wegzakt, aldus Margrethe Vestager, uitvoerend vice-voorzitter van de Commissie. Deze sector, die van cruciaal belang is voor de economie van de EU en goed is voor 10 procent van het BBP en 12 procent van de werkgelegenheid. De grootste touroperator ter wereld, de Duitse TUI, kondigde woensdag aan dat wereldwijd 8.000 banen worden geschrapt, meer dan 10% van zijn personeelsbestand.

De ministerraad olv Emmanuel Macron is vanmorgen bijeen geweest. De woordvoerster mevrouw Ndiaye stelde Het is ,,te vroeg om overwinning” in het deconfiniëringsproces op te eisen al zijn we op de juiste weg. Het staatshoofd vertelde de Raad van Ministers dat “we ons moeten voorbereiden op drie ontwikkelingen”.
De eerste op 2 juni, omdat er na het Pinksterweekeinde “afhankelijk van de evolutie van de epidemie, een andere weg in kan worden geslagen .
Over de tweede fase, die verband houdt met het zomerseizoen en “specifieke vragen doet rijzen over reizen in binnen- en buitenland”, zei Emmanuel Macron dat “deze kwestie op Europees niveau moet worden gecoördineerd”

Laatste nieuws ter bevestiging van “einde lockdown”

  • Eind mei nieuwe mededelingen over Hotels, Restaurants en Campings
  • Grenzen blijven tot 2 juni sowieso dicht voor buitenlanders zonder dringende reden
  • Vanaf 11 mei vrij bewegen in een straal van 100 km
  • Vanaf 11 mei gaan winkels, markten, musea en bibliotheken weer open
  • Voor privé-bijeenkomsten of visite thuis geldt voorlopig een toegestaan maximum van 10 personen.
Back To Top